5 parti ile HDP arasındaki görüşme olumlu geçti

Seçim ittifakı kuran Kürt partilerin HDP ile görüşmesinin ardından açıklama yapıldı. İttifakın önemine dikkat çekilen açıklamalarda, ortak taleplerin bulunduğu vurgulandı.

AKP-MHP ittifakının almış olduğu baskın seçim kararından sonra ittifak kurduklarını deklare eden 5 Kürt partisi, Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) ziyaret etti.

İttifak kuran Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Azadi Hareketi, Kürdistan Özgürlük Hareketi (PAK), Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T) ve Kürdistan Demokratlar Platformu’nun (KDP)  HDP ile görüşmesi, bir buçuk saate yakın sürdü. 5 Kürt partisinin 15 talebini içeren dosya, HDP’ye teslim edildi. 

ÖZÇELİK: GENİŞ BİR İTTİFAK KURULMASINI İSTİYORUZ

Görüşmenin ardından il binası önünde açıklama yapılan açıklamada konuşan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, 15 talebi içeren dosyayı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a teslim ettiklerini söyleyerek, “Bu prensipler çerçevesinde seçim ittifakını kurmak istiyoruz. Görüşmemiz olumlu geçti. Arkadaşlarımız kendi yönetimleriyle paylaştıktan sonra nihai kararı verecekler. Seçim ittifakının yanı sıra geniş bir ittifak kurulmasını istiyoruz” dedi.

BULDAN: MEMNUN OLDUK VE TALEPLER ÖNEMLİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da şunları belirtti: “HDP olarak 5 partiden oluşan Kürdistani partilerin, partimize yaptıkları ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduk. Özellikle 24 Haziran seçimleri öncesi, oluşacak Kürt ittifakının Kürtlerin geleceği ve yarınları açısından oldukça anlamlıdır ve önemlidir. Heyetin bize iletmiş olduğu talepler, bizim kabul ettiğimiz ve Kürt halkının ortak talepleri olarak özellikle gördüğümüzü belirtmek isteriz. Elbette ki bu talepler kabul edilir ve Kürt halkının geleceğini ilgilendiren talepler olduğu için bu talepleri önemsiyoruz. Bu taleplere en kısa zamanda bir cevap vereceğimizi belirtmek isteriz. Bu ittifakın daha da büyümesi için ve bu tür görüşmelerin devam etmesi açısından önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Elimizden gelen tüm çabaları göstereceğiz.”