9 cenaze aileler tarafından teşhis edildi

Mercan Dağları’nda çıkan çatışmada şehit düştüğü belirtilen 9 kişinin cenazesi, aileleri tarafından teşhis edildi.

Dersim'in Ovacık ilçesi Mercan Dağları’nda 4 Aralık’ta çıkan çatışmada şehit düştüğü kaydedilen 9 kişinin cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyor. Cenazeler, teşhis edilmesine rağmen henüz ailelerine verilmedi.
Aileler, yaptıkları görüşmelerde, 6 cenazenin bugün teslim edilmesini beklediklerini ancak Dersim, Amed ve Van'a aynı gün içinde 2 cenazenin gitmesine "güvenlik" gerekçesi ile engel olunduğunu, 3 cenazenin teslim işleminin yarına bırakılacağının kendilerine iletildiğini söyledi.
Çağla Yeleser’in cenazesini almak için de anne Gültaze Yeleser ve kız kardeşinin cezaevinde olmasından kaynaklı dayı ve teyzesi Malatya’ya gitti. Ancak aileye ikinci derece akraba oldukları gerekçesiyle cenazenin verilmeyeceği bildirildi. Cenazenin cezaevinde annenin parmak izi alındıktan sonra verilebileceği belirtiliyor. Anne Yeleser’in cenazeye katılması için talebine ise henüz bir cevap verilmediği öğrenildi.

TEŞHİS EDİLENLERİN BİLGİLERİ

Teşhis edilen cenazelerin kimlik bilgileri şöyle: "Cihan Söylemez (Munzur - Dersim - 1980), Çağla Yeleser (Veroz - Dersim - 1987), Mihriban Ata (Jinda Jin - Mardin - 1993), Güldane Karaer (Nuda Karker - Van - 1992), Hasret Ülger (Rojin - Adıyaman - 1993), Nevzat Demir (Baz Çolemerik - Hakkari - 1987), Nimet Arşimet (Şervan Artizan - Amed- 1998), Celal Doğanay (Cudi Amed - Amed- 1996), Akif Bedir (Azad Van- Van- 1998)."