İmralı başvurusu: ‘Deprem bölgesindeki aileleriyle görüşme sağlansın!’

Asrın Hukuk Bürosu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutsakların deprem bölgelerinde yaşayan aileleri ile görüşmesinin sağlanması için başvuruda bulundu.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, iki yıldır hiçbir haber alınamayan müvekkilleri Abdullah Öcalan ile diğer tutsaklar Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için bir başvuruda bulundu.

Avukatlar, Mereş merkezli meydana gelen ve 10 ili vuran depremden dolayı Abdullah Öcalan ve diğer tutsakların, ailelerinden haber alması için başvurularda bulduklarını bildirdi.

Başvuruların 7 ve 8 Şubat tarihlerinde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne yapıldığı belirtildi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, “Yaşanan deprem nedeniyle mağduriyetlerin meydana geldiği ve müvekkillerin ailelerinin de bu bölgede yaşaması sebebiyle hem Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem de İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne Asrın Hukuk Bürosu olarak başvuru yapılmıştır. Müvekkillerimizden hiçbir şekilde haber alınamaması ve müvekkillerimizin hiçbir şekilde bilgiye ulaşamamasından kaynaklı yapılan başvuruda hem aile hem de avukat görüşmesi yapılmasını içeren bir talepte bulunulmuştur” dedi.