İnce: Kürt sorunu var, 3B ile çözeceğiz

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muarrem İnce, Hakkari ziyaretinde yaptığı konuşmada “Kürt sorunu var” diyerek, 3B formülü ile çözeceklerini söyledi. İnce, bu formülü “barışmak, büyümek, bölüşmek” şeklinde özetledi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında Hakkari’yi ziyaret etti.

Hakkari Cumhuriyet Meydanı'na kurulan sahnede sürekli Kürtçe müziklerin çalınması dikkat çekti. Kentte yoğun polisiye ve askeri tedbirler alındı.

BİR PROJEM VAR: HAFRİYAT DEĞİL, HUZUR

Mitingde konuşan İnce, "Bir kardeşlik köprüsü kurmak için Hakkari'deyim” dedi.

İnce, “Benim projem var. Projem hafriyat değil, bizim projemiz huzur projesi. Beraberlik ve kardeşlik projesi. Köprü, yol kolay iş. Huzuru bulmak zor. Türkiye'nin barışa ve kardeşliğe ve özgürlüğe ihtiyacı var. Biz bunu gerçekleştireceğiz" diye ekledi.

İnce konuşmasın sırasında "Dün Demirtaş'a gittim" dediği sırada, alandan "Selo Başkan" sloganları yükseldi. "Ardından Erdoğan'a gittim" diyen İnce, bu kez yuh sesleri ile karşılaştı. Bunun üzerine İnce, "Emekliliği gelmiş birini yuhalamayın" dedi.

KÜRT SORUNUNU ÇÖZME SÖZÜ

Mitingde Kürt sorununu çözme sözünü veren İnce, şöyle konuştu: "Kürt sorunu var. Kürt sorunu; siyasal, ekonomik, kültürel, eksik demokrasi sorunudur. Kürt sorunu bir ahlak sorunudur. Politikacı Diyarbakır'a, Hakkari'ye gelir Kürtlerin hoşuna gidecek laflar eder. Sonra başka yere gider ve bambaşka biri olur. Ben size söz veriyorum. Burada yapacağım konuşmayı Rize'de yapamazsam bu siyaseti yapmam. Ne Edirne'ye ne size yalan söyleyeceğim. 81 milyon insan kendisine; 'biz beraber mi yaşayacağız' sorusunu sorduktan sonra gerisi gelecek. Bu soruna 3B ile çözeceğiz. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz yani adil paylaşacağız.”