Avrupa'daki örgütler: İnsanlık düşmanlarına karşı yan yana duralım

Paris’te Kürt Kültür Derneği’ne düzenlenen silahlı saldırıyı kınayan Avrupa Alevi Kadınlar Birliği, Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği, Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu ve Partiya Îslamiya Kurdistan dayanışma çağrısında bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve iki Kürt işyerine yapılan saldırıda üç kişinin katledilmesine ilişkin tepkiler devam ediyor. Avrupa Alevi Kadınlar Birliği (AABK), Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği (AGEB), Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu (KCÊ-E) ve Partiya Îslamiya Kurdistan (PÎK)  yaptıkları yazılı açıklama ile katliamı kınadı.

Avrupa Alevi Kadınlar Birliği, 3 kişinin şehit düştüğü katliama ilişkin şu açıklamada bulundu: "Su uyudu, taş uyudu,  kuş uyudu ama ırkçılık ve faşizm uyumadı. Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yapılan silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi ve yaralılar var. Tetikçilere, ırkçılara ve  insanlık düşmanlarına  karşı  yan yana omuz omuza  durmak gerek. İnsanın dilini, dinini, rengini ayırt etmeksizin ırkçılık ve faşizmin karşısında dimdik durmak  gerekir. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

YİNE PARİS, YİNE KATLİAM

Kürt ulusuna yönelik saldırı ve katliamların yalnızca 4 parça Kürdistan’da değil Avrupa’nın göbeğinde de yapıldığına dikkat çeken Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği'nin yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilişinin onuncu yıldönümü yaklaşırken Paris sokakları bir kez daha Kürtlerin katledilmesine tanıklık etti. Bugün 69 yaşında bir Fransız faşistin Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi, Kürtlere ait Avesta adlı Berber ve Restoranta silahlı saldırısı sonucu üç Kürt yurtsever şehit düşerken birisi ağır olmak üzere üç kişi de yaralandı.

Fransız devlet yetkilileri katliama ilişkin açıklamalarında ısrarla bu katliamı bir terör eylemi olarak tanımlamaktan kaçmakta ve adli bir vaka seviyesine indirmek istemekteler. Fransa devleti Sakine Cansız ve yoldaşlarına yönelik katliamın üzerini örterken bu katliamı da da aynı şekilde yapmak istemektedir. Bir Fransız faşistin doğrudan Paris’te Kürtlerin bilinen bir Kültür Merkezi’ni hedef alması doğallığında saldırı ile Türk devleti arasında bir bağ kurulmasına da neden olmaktadır. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in anmasının hazırlıklarına ilişkin yapılacak toplantı saatinde bu saldırının gerçekleşmesi ise olayın bir tesadüf olmadığının kanıtıdır. Katilin cezaevi sürecinde IŞİD sempatizanları vasıtasıyla Türk devleti ile bağ kurmuş olabileceği olasılığı üzerine durulmaktadır.

Çok iyi biliyoruz ki Türk devleti ile Avrupa emperyalistleri arasında kapalı kapılar arkasında dönen pazarlıklarda masaya Kürtler ve devrimciler yatırılmaktadır. Bu tarz katliamlar da bu pazarlıkların bir parçası olarak Kürtler ve devrimcilere dönmektedir. Fakat katliamlar Kürt ulusunun mücadelesini engelleyemeyecektir. Devrimciler, demokratlar ve ilericiler bu katliamı lanetlemeli ve Kürt ulusunun haklı mücadelesine sahip çıkmalıdır. Biz de AGEB olarak tüm bileşenlerimizi ve kurumlarımızı yapılacak eylemlerde yer almaya ve Kürt ulusunun haklı taleplerini haykırmaya çağırıyoruz."

FRANSA DEVLETİ İKİ YÜZLÜ YAKLAŞIMI BIRAKMALI

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu da (KCÊ-E) Paris'te yaşanan katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kürt halkına ve öncülerine yönelik saldırıların, katliamların Kürdistan sınırlarını aştığına dikkat çekilen KCÊ-E açıklamasında, "2013'te olduğu gibi Türk devleti ve işbirlikçiler Avrupa merkezlerinde çok rahat ve sistemli bir şekilde Kürt devrimcilerini hedef alıyor. 9 Ocak 2013 katliamının aydınlatılmaması Türk devletine bir kez daha böyle bir katliamı yapma cesareti verdi. Bugün yapılan saldırı 9 Ocak katliamının devamıdır. Fransa devleti ikiyüzlü yaklaşımı bırakmalı, katliamı aydınlatmalı ve hesap sormalıdır. Fransız hükümetinden, siyasi partilerden ve toplum kuruluşlarından isteğimiz bu katliam üzerinde durmaları ve aydınlatmalarıdır. Bu özel savaşa karşı Kürt halkı ve Êzidî toplumu olarak direnişi daha da büyüteceğiz" denildi.

PÎK'TEN KINAMA

Fransa’nın başkenti Paris’te 3 Kürt’ün öldürülmesi ile sonuçlanan katliama bir kınama da Partiya Îslamiya Kurdistan'dan (PÎK) geldi.

PÎK tarafından yapılan açıklamada, Kürt Halkının yine Paris’te hedef alınmasının düşündürücü olduğu belirtilerek, “ Ahmet Kaya Kürt Kültür  merkezine yönelik gerçekleştirilen saldırıda 3 kürt katledildi, 3 kişide yaralandı. Bu saldırıda katledilenler için Allaht’an rahmet diliyoruz. Ailelerinin ve Kürt hakının başı sağolsun. Yaralılar için acil şifalar diliyoruz. Kürdistanda katliamlari geçekleştiren işgalciler,diasporada yaşıyan mazlum hakımızıda hedef alarak katl ediyorlar.Mazlum Kürt halkına yönelik gerçekleştilen bu katliamlara karşı başta Fransa devleti ve diğer avrupa ülkelerinin acil tetbir almalarını talep ediyoruz. Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine yönelek gerçekleştirilen faşist saldırıyı şidetle telin ediyoruz” denildi.