İntikâm birimlerinden Mayıs bilançosu

İntikâm birimleri, Mayıs'ta düzenledikleri eylemlerin bilançosunu açıkladı.

Şehit Savaş Amed, Şehit Sakine Cansız ve Şehit Baran Dersim intikâm birimleri, eylemlerinin Mayıs ayı bilançosunu açıkladı.

Yazılı açıklamada, "Biz intikâm birimleri olarak Kürdistan toprağını ve halkını aktif bir şekilde savunma pozisyonumuzu koruyoruz. Kürdistan’da yaşanan işgal saldırısına karşı her yeri direniş, her yeri serhildan alanına dönüştürecegimizi belirtiyoruz. İntikâm birimleri olarak başlattigimiz serhildan ruhu ile faşizmin saldırılarını da kırmış olacağız" denildi.

"AKP-MHP faşizmi ateşle oynamaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şu mesaj ve çağrılara yer verildi:

"Madem ki biz intikâmın adıyız. Madem ki ateş bizimle sembolleşmiş, o zaman bu ateşi her alanda gürleştirmek gerektiğine inanıyoruz. Bu ateş bizi yüceltecek, faşizmi yakıp kül edecektir!
Kaygılı yaklaşımlar, tereddütlü yaklaşımlar bize kaybettirir anlayışıyla, her ne olursa olsun başarının sadece bizimle geleceğine olan inançla alanlarda, şehirlerde, mahalle ve sokaklarda serhildan ateşlerini yakacağız. Herkes şunu çok iyi bilsin ki her yerde serhildanların başlaması düşmana en büyük darbe olacaktır. Hiçbir alan başka bir alandan beklememeli. Her alan başka alanlara öncülük etmelidir. Serhildanları ilk başlatanlar diğer alanların öncüsü olacaktır.

'EN AKTİF ŞEKİLDE SAVAŞILMALI'

Yine biz intikâm birimleri olarak başlatmış olduğumuz bu kesintisiz eylemsellik sürecinde herkesin yönünü Kürdistan’a dönmesinin çağrısını yapıyoruz. Kürdistan’da öz savunma güçlerine katılıp yıllardır düşmana karşı biriktirilen öfkeyle en aktif şekilde savaşılmalıdır. Şimdi işgalci TC’nin bozguna uğratılması sürecidir.
Önder Apo'ya bağlı olarak halkımızı, ülkemizi, toprağımızı savunmalıyız. Bu topraklarda her zaman biz vardık ve her zaman da biz var olacağız. İnsanlığın öncülüğünü biz yaptık ve bundan sonra da biz yapacağız. Bir kere daha tekrar ediyoruz; mutlak zafer kesintisiz eylem sürecine katılarak kazanılır.”

EYLEMLER

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

"Amed Bağlar

1 Mayıs'ta Şehit Elîşêr Konya-Ş.Zîn Amara İntikâm Birimimiz, Amed'in Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi'nde uyuşturucu satıcılarına fiziki müdahalede bulunmuştur. Birimimiz uyuşturucu satıcılarını sert bir şekilde uyarmıştır. Çevrede bulunan halk sözlü olarak ve alkış çalarak birim üyelerimize destek vermiştir. Müdahaleden hemen sonra birimimiz sağlam bir şekilde alanlarına ulaşmıştır.
Amed'de 7 Mayıs'ta Ben û Sen Mahallesi'nde faşist iktidar yardakçısı, polisle iş birliği yapan market çalışanı cezalandırılmış, market yakılmıştır.

8 Mayıs'ta Şehit Rızgar Farqin İntikâm Birimi, Van İpekyolu Yeni Mahalle'de anons geçip halay çeken işgalci Türk polislerine öz savunma birimlerimiz el yapımı patlayıcı ve havai fişekle müdahale etmiş, yaralı polislerin olduğu görülmüştür.

13 Mayıs, İstanbul

Şehit Helmet-Şehit Arin Mirkan intikâm birimi, Pendik Sapanbağları, Kartal Kurfalı, Sarıgazi ilçe ve mahallerinde faşist zihniyetin işbirlikçilerine ait 11 aracı yakarak küle çevirmiştir.

14 Mayıs'ta Ş.Helin Murat İntikâm Birimi tarafından, Amed'in Rezan ilçesine bağlı Körhat Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Uluğ Ortaokulu'nda konuşlanan faşist işgalci AKP-MHP PÖH'lerine parça tesirli bombalarla eylem yapılmıştır. Eylemde işgalci polislere büyük darbe vurulmuştur ve birimimizce net olarak tespit edilen bir işgalci PÖH'ün yaralandığı öğrenilmiştir. Eylem esnasında faşistler korku ve tedirginlik içerisinde sağa sola ateş açmıştır. Eylemden hemen sonra düşman her ne kadar alanı ablukaya almış olsa da birimimiz sağlam bir şekilde alanlarına ulaşmıştır.

19 Mayıs'ta Amed'in Sur ilçesine bağlı Ali Paşa semtinde olan ve Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan kimyasal uyuşturucu satıcılarına Şehit Rızgar Dêrxûst İntikâm Birimimizce EYP'lerle etkili bir şekilde eylem gerçekleştirilmiştir. Aynı gün Kayapınar ilçede elektrik kurumuna ait bir kamyonet yakılarak imha edilmiştir.

İstanbul'da 21 Mayıs'ta Şehit Helmet ve Şehit Arin Mirkan intikâm birimleri Gaziosmanpaşa’da AKP işbirlikçisi bir şahsa ait olan ve uyuşturucu satışının yapıldığı bir binayı yakıp imha etti.

21 Mayıs’ta Şehit Eylül Amed-Şehit Mazlum Mamxuri intikâm birimi, Van İpekyolu Sebze Hali Caddesi üzerindeki iki aracı yaktı, 22 Mayıs’ta Edremit’in Kirazlı bölgesinde bir baz istasyonunu yakıldı. Yine 22 Mayıs’ta Tuşba’da İstasyon Mahallesi Seyrantepe bölgesinde tren raylarına sabotaj yapılması, 23 Mayıs günü de İpekyolu Sixge Mahallesi'nde polis noktasına karşı havai fişek atılma eylemi gerçekleştirildi.

23 Mayıs’ta Okmeydanı’nda BİM ve Şok marketin yakılması ve Dragos’ta bir aracın yakılma eylemi gerçekleştirildi.

27 Mayıs'ta Şehit Helin Murat intikâm birimi İstanbul Başakşehir'de işbirlikçi AKP yardakçısı restoran tüm uyarılara rağmen kara propagandaya devam etmiş, birimlerimiz restoranı yakarak kişiyi cezalandırmıştır.

28 Mayıs'ta Şehit Helmet-Şehit Arin Mirkan intikâm birimleri, İstanbul Silivri'de açık otopark tır garajına sabotaj eylemi düzenlenmiş, 2 tır ateş topuna dönmüştür."