Piran’da maden şirketi doğayı katlediyor

Amed’in Piran ilçesine bağlı Pirajman Mahallesi’nde maden çalışmasının doğayı nasıl kirlettiğini çektiği videolarla belgeleyen mahalle sakinleri, “doğa katillerine dur demeye” çağırdı.

Piran (Dicle) ilçesine bağlı Pirajman Mahallesi sakinleri, Ölmez Nakliyat ve Doğu Madencilik Sanayi A.Ş tarafından doğaya verilen zararları kayda alarak, paylaştı. Mahalleliler, bu faaliyetlerin yaşam alanlarını tehdit ettiğini belirtti. 

Görüntüleri Mezopotamya Ajansı (MA) ile de paylaşan mahalle sakinleri, bağ, bahçe ve tarım alanlarının zarar gördüğünü ve bölgedeki tüm canlıların etkilendiğini kaydetti. 

MA’ya göre mahalle sakinlerinden bir şunları ifade etti: “Pirejman Mahallesi’nde maden çıkarma alanlarındaki çalışma şekli doğayı ve bölgede tarım yapan biz vatandaşların bağ, bahçe ve tarım alanlarını verdiği zarar yetmezmiş gibi şimdi artık doğada yaşayan bütün canlılar bu vahşetten etkilenmektedir. Bölgede yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren Ölmez İnşaat açık galeri çalışıp dinamitlerle patlama yapıp maden çıkarmaktadır. Bundan kaynaklı olarak bölgede yaşayan vatandaşlar olarak bu olaydan ve çalışma şekillerinden çok rahatsız oluyoruz. Göz göre göre bir coğrafya, bir orman yok ediliyor. Doğanın dengesi bozuluyor, kuşların yaşam alanı olan bu bölgede artık kuşlar bile ötmüyor. Ölmez İnşaat ve Doğu Madencilik bölgede ciddi anlamda yaşımı ve doğayı tahrip ediyor. Duyarlı dostlara çağrımızdır. Hep beraber bu doğa ve yaşam katillerine dur diyelim.”