İrade gaspına karşı nöbetler sürüyor

İrade gaspına karşı İstanbul ve Colemêrg’de süren nöbetlerde, “Kürt halkı hiçbir zaman diz çökmedi bu saatten sonra da ne kayyumlara ne de iktidara diz çökmeyecek” mesajı verildi.

Colemêrg Belediyesi’nin AKP-MHP faşizmi tarafından gasp edilmesine karşı nöbet eylemleri İstanbul ve Colemêrg’de devam ediyor.  

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin İstanbul Beyoğlu'nda başlattığı nöbet 38’inci gününde sürüyor.

Eylemde konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sêrt Belediye Eşbaşkanı Mehmet Kaysi, Kürt halkının yıllardır yok sayma politikalarına karşı mücadele ettiğinin altını çizdi. Kaysi, “Kurdistan’ın birçok yerinde halk iradesini kaçak seçmenlerle gasp etmek istediler. Tüm bunlara rağmen Kürt halkı iradesine sahip çıkarak büyük bir farkla belediyeleri kazandı. Colemêrg’de yaşanan tam anlamıyla böyleydi. Tüm bunlara rağmen halk iradesine saygı duyulmayarak kayyum atandı. Çok iyi bilinmelidir ki Kürt halkı hiçbir zaman diz çökmedi, bu saatten sonra da ne kayyumlara ne de iktidara diz çökmeyecek.”

İşçi Demokrasi Parti (İDP) üyesi Sedat Durak da Kürt halkının mücadelesinin yanında olacaklarını belirterek, “Baskıcı rejimin hukuksuzluk yapmasının önüne geçmek istiyoruz. Yani anayasal güvence istiyoruz. Kürt halkını tüm demokratik haklarının verilmesi gerektiğini işçi sınıfının sömürülmemesi gerektiğini her alanda haykırdığımız gibi burada da haykırıyoruz. Kürt halkı ile yan yana olacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz” dedi. 

COLEMÊRG

Colemêrg’te “İradeye saygı nöbeti” devam ediyor. Belediye Halk Pazarı önünde 14’ncü gününde süren nöbet eylemini, dün Mûş-Gimgim (Varto) ve Wan-Qelqelî’den (Özalp) gelen seçilmişlerden oluşan gruplar devraldı. Nöbet alanına, “Tecridi kıracağız, kayyumu göndereceğiz”, “Ne kayyum ne tecrit Kürt halkı için özgürlük”, “Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz” ve “Kayyum kıyımdır, kıyıma geçit yok” pankartları ile “İradeye saygı duy”, “Kayyuma hayır” ve “İrade gaspına hayır” dövizleri asıldı. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde şarkılarla devam eden nöbete, çok sayıda yurttaş katıldı.