İradeye Saygı Nöbeti: Kayyum talandır

Colemêrg’te, “İradeye saygı” nöbetini 6’ncı grup devraldı. Kayyum yolsuzluklarını teşhir eden meclis üyesi Şaban Alkan, “Kayyum gasptır, talandır, ranttır, yolsuzluktur” dedi.

Colemêrg Belediyesi’nde görevleri gasp edilen belediye meclis üyeleri ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Colemêrg İl Örgütü’nün başlattığı “İradeye saygı” nöbet eylemini 11’inci gününde Mûş ve Wan’dan gelen heyetler devraldı. Nöbet değişimi öncesi, Colemêrg Belediyesi meclis üyeleri, çalışma süreleri boyunca tespit ettikleri yolsuzluk ve haksız işe alımlara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı yapan belediye meclis üyesi Şaban Alkan, seçilmişler olarak kayyum zihniyeti ile yönetilen Colemêrg Belediyesi bütçesinin kayyumlar tarafından amaç dışı kullanıldığını ifşa etmeye devam ettiklerini belirtti. Alkan, Kayyumlar tarafından hazırlanan 2024 yılı bütçesinin 600 milyon civarında olduğunu ve bu bütçenin yüzde 40’ının seçimden önceki 3 ayda AKP’nin seçim kampanyasında yandaşlarına dağıtıldığını belgelerle ispat ettiklerini söyledi.

GASPÇILARIN YOLSUZLUKLARI SORULDU 

Açıklama ardından kayyım döneminde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklere ilişkin su sorular soruldu: 

"* 8 yıldır kayyım zihniyetiyle yönetilen belediyemizi yardım adı altında talan etmeyi seçime günler kala, belediye bütçesinden AKP’nin seçim kampanyası için bolca, babasının kesesinden ödercesine hangi amaçla dağıttınız? Örneğin, 12 Mart 2024 ve 13 Mart 2024 tarihlerinde yardım adı altında kimsenin adını bile bilmediği hayali spor kulüplerine yaklaşık 3 Milyon TL para dağıttığını, adı geçen spor kulüpleri arasında Hakkâri ilinde olmayan hayali Polis Gücü Spor Kulübü’ne de 700 Bin TL ödendiğini resmi belgelerle ifşa ettik.

* Yandaşlara Peşkeş çekilen ödeneklerin nerden ve nasıl sağlandığını halkımızın bilgisine sunuyoruz? Vakıfbank Hakkâri Şubesinden yüzde 100’üne varan faizle çekilen 25 Milyon TL’nin 36 Aylığına 49 Milyon 500 bin TL’nin ödeneceğini ve bu işlemin Hakkâri Belediyesini nasıl bir zarara uğrattığını anaparası 25 Milyon TL olan paranın 49 Milyon 500 bin TL olarak geri ödenmesi belediyenin nasıl talan edildiğinin ispatıdır. Halkımızın hizmeti için gelen paranın, bu tür amaç dışı işlerde kullanılmasını halkımızın bilgisine sunuyoruz ve bunun için diyoruz ki kayyım gasptır, talandır, ranttır, yolsuzluktur ve Hakkâri halkının öz kaynaklarını yandaşlara peşkeş çekmektir.”

Açıklama ardından heyet, “Colemêrg warê me şaredarî karê me” ve “berxwedan jiyan e” sloganlarıyla parti binasına doğru yürüdü.