İran’ın tutukladığı Werîşe Muradî’den haber alınamıyor

İran devletinin rehin aldığı KJAR üyesi Werîşe Muradî'den 1 aydan uzun bir zamandır haber alınamıyor. İran, Werîşe Muradî'nin aile ve avukat görüşünü engelliyor.

WERÎŞE MURADÎ'DAN HABER ALINAMIYOR

Rojhilat’ın Sîne kentinde 1 Ağustos 2023’te İran Devrim Muhafızları tarafından kaçırılarak 2 haftalık gözaltı süresinin ardından “örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan kadın hakları aktivisti ve KJAR üyesi Werîşe Muradî’den 1 aydan uzun süredir haber alınamıyor.

Tahran'daki Devrim Mahkemesi 15. Şube Başkanı'nın emriyle, 6 Mayıs'tan bu yana Werîşe Muradî'nin ailesiyle görüşmesi engelleniyor. Ailesi ve avukatları, engellemenin gerekçesine dair yetkililere yaptıkları başvuruların yanıtsız kaldığını söyledi.

Sırt ağrısı, kemik hastalıkları gibi çeşitli sağlık sorunları olduğu ve yürümekte zorlandığı bildirilen Werîşe Muradî'nin tutuklandığı günden bu yana kilo kaybettiği tespit edildi. Son 3 ay içinde sağlık sorunları nedeniyle hastaneye sevk edilen Werîşe Muradî'ye herhangi bir tedavi uygulanmadığı ve doktor tarafından muayene edilmediği de belirtildi.

Werîşe Muradî'nin avukatları, 2 hafta önce Tahran'daki Devrim Mahkemesi 15. Şubesi'ne başvurarak dosyanın incelenmesini talep etti ancak, avukatlar dosyanın bulunmadığını ve tekrar başvurmamaları gerektiği konusunda uyarıldıklarını söyledi.