İşgal saldırıları birçok kentte protesto edildi

Türk devletinin KDP desteğiyle Güney Kurdistan’daki işgal saldırıları Kuzey Kurdistan ve Türkiye’nin birçok kentinde protesto edildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından düzenlenen açıklamalarda, KDP'nin tutumuna sert eleştiriler getirilerek, "İşgale ve ihanete hayır" sloganları atıldı.

MUŞ

Muş’un Kop ilçesinde DBP, TJA ve DEM Parti öncülüğünde düzenlenen açıklamada, Türk devletinin Güney Kurdistan’a yönelik saldırıları protesto edildi. 

"İşgale ve ihanete hayır" pankartının açıldığı etkinlikte, DBP Kop İlçe Eşbaşkanı Sıraç Çiftçi, basın açıklamasını okudu. 

Çiftçi, Türkiye'nin Federe Kurdistan Bölgesi’nde işgali kalıcı hale getirmeye çalıştığını ve Türk ordusunun bölgede askeri üsler kurmasının KDP yönetimi ile koordineli olduğunu belirtti. Ayrıca, KDP'nin Kürt halkına büyük zarar verdiğini ifade eden Çiftçi, "KDP, Kürt halkına hesap veremeyeceği bir sürecin örgütleyici gücü olmuştur. Güney Kürdistan topraklarını, küçük çıkarlar uğruna heba etmiştir. Bu gerici siyaset, toplumsal bir karşılık bulamayacaktır" dedi.

ADANA

DEM Parti Adana İl Örgütü'nde yapılan açıklamada, Türkiye’nin KDP işbirliğiyle Güney Kurdistan’a yönelik saldırıları kınandı. "İşgale ve ihanete hayır" pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. DEM Parti İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, KDP'nin tutumunu eleştirerek, "Bugün doğru tanımı koyarak mücadele etme zamanıdır. KDP'nin içinde bulunduğu durum gerçek anlamda bir ihanettir. Kürt halkının elde ettiği kazanımları yok etmeye çalışanların yanında durmak, ihanetten başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.

AMED 

Amed'de Türkiye’nin KDP’nin suç ortaklığı ile gerçekleştirdiği saldırılar protesto edildi. DEM Parti ve DBP, ilçe binaları önünde açıklamalarda bulunarak saldırıları kınadı. DBP Bismil İlçe Örgütü önünde yapılan açıklamada, KDP’nin Türkiye ile hareket etmesi eleştirildi ve Kürt halkına karşı yürütülen düşmanca politikalardan vazgeçilmesi çağrısında bulunuldu.

DEM Parti Sûr ilçesi önünde yapılmak istenen açıklama polis tarafından engellendi. Bu duruma tepki gösteren Sûr ilçe yöneticileri, parti binası önünde oturma eylemi başlattı. DEM Parti Peyas İlçe Örgütü önünde yapılan açıklamaya da çok sayıda kişi katıldı. Kadınların beyaz tülbentlerle katıldığı açıklamada, "Savaş istemiyoruz. Bu savaş bir an önce son bulsun" çağrısında bulunuldu.

Ayrıca, Amed’in birçok ilçesinde de Güney Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları protesto edildi.