İstanbul’da Roboskî anmasına polis saldırdı

HDP Esenler İlçe Örgütü’nün yapmak istediği Roboskî anmasına polis saldırdı. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alınırken, basın çalışanları kalkanlarla darp edilerek zorla alandan çıkarıldı.

Roboskî Katliamı’nın 11. yılında Türk savaş uçaklarıyla katledilen çoğu çocuk 34 Kürt gencini İstanbul Esenler ilçesinde anmak isteyen HDP’li siyasetçilere polis saldırdı.

Anma öncesi HDP Esenler İlçe Örgütü’nü ablukaya alan polis, anma yasağı gerekçesi olarak kaymakamın kararını gösterdi.

Tüm engellemelere rağmen HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu eşliğinde ilçe önünde anma yapmak isteyen kitleye polis saldırdı. Çok sayıda kişinin işkenceyle gözaltına alınırken, basın emekçileri kalkanlarla darp edilerek alandan zorla uzaklaştırıldı.

HDP SÖZ KONUSU OLUNCA YASAK

Bu keyfi gözaltına tepki gösteren HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, bugün Roboskî Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla ilçe önünde yapmak istedikleri açıklamaya dahi izin verilmediğine dikkat çekerek sözlerine başladı. İşlerine gelen her parti ve kurumun gelip burada açıklama yaparken, HDP’ye gelince yasaklama kararı alındığını vurgulayan Kenanoğlu, “Çok ciddi bir kargaşa yaşandı ve arkadaşlarımız gözaltına alındı. Ve herhangi bir açıklama yapılmasına izin verilmedi. Roboskî Katliamı, bu devletin tüm dünyanın gözü önünde çok açık bir şekilde Kürt gençlerinin katledildiği açık bir katliamdır. Yaptıran da, bombalayanlar da , talimatı veren de bellidir. Ama bütün bunlara rağmen, bugüne kadar herhangi bir soruşturma, herhangi bir sonuç, herhangi bir ceza alan olmamıştır” diye konuştu.

NE PAHASINA OLURSA OLSUN ROBOSKÎ’NİN HESABINI SORACAĞIZ!

100 yıllık cumhuriyet tarihinin bütün hükümetleri döneminde ne olmuşsa şimdi de aynısının olduğunu hatırlatan Kenanoğlu, “Katledilen Kürtler olunca, Kürt çocukları olunca vicdanlar susuyor, adalet susuyor” dedi.

Ne pahasına olursa olsun Roboskî Katliamı’nı asla unutturmayacaklarının altını çizen Kenanoğlu, “Hangi bedel karşılığında olursa olsun bu katliamı asla unutmayacağız. Asla unutturmayacağız. gözaltına da alınabiliriz, açıklamalara izin de verilmeyebilir fakat bütün bunlara rağmen, bütün baskılara ve zulme karşı biz Roboskî Katliamı’nı asla unutturmayacağız. Ve 34 canımızın hesabının sorulacağı güne kadar da azimle, inatla ve kararlılıkla duracağız” vurgusunda bulundu.