İzmir Adalet Nöbeti: Türkiye devleti hukuk tanımıyor

İzmir’de iki aya yakın bir süredir Adalet Nöbeti eylemi yapan tutsak aileleri, Türk devletinin hukuku tanımadığı tepkisinde bulundu.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılması için 40 gündür Adalet Nöbeti tutan aileler, 40’ıncı eylem gününde Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği’nde (EGE-TUHAYDER) bir araya geldi.

Tutsak yakını Hanife Gümüş, Manisa Akhisar Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve geçirdiği beyin kanaması sonucu bu sabah hayatını kaybeden Mehmet Sevinç'in ölüme terk edildiği tepkisinde bulundu.

Gümüş, tutsakların cezaevlerinde baskı ve işkence altında olduğunu belirterek şunları ifade etti:  “Türkiye devleti hukuk tanımıyor. Cezaevlerinden cenazeler çıkıyor. Bugün Akhisar Cezaevinde tutuklu bulunan Mehmet Sevinç, geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Ailesinin şüpheleri var, başka şekilde ölmüş olabileceğini söylüyor. Tansiyon hastasını tek hücreye koymuşlar. Çocuklarımızın cenazelerinin çıkmasını istemiyoruz. Bir an önce cezaevlerinin kapıları açılsın, hasta tutuklular tahliye edilsin.”