İzmir'de gasba karşı nöbet: Kürt halkına uygulanan politika hepimizi etkiliyor

İzmir'de gasba karşı nöbet eyleminde ortak mücadele çağrısı yapıldı, "Kürt halkına uygulanan politika hepimizi etkiliyor" mesajı verildi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Platformu’nun (SMF) Sümerbank önünde gasba karşı başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor.

Çok sayıda kurum temsilcisi ve kişinin katıldığı eylemde konuşan DEM Parti İzmir İl Yöneticisi Hacay Yılmaz, ülke gelirinin yüzde 99'unun saraya, savaşa, 5'li çete ve sermayeye gittiğini belirterek,  "Bu ülkenin yüzde 99'u açlık, sefalet içerisinde yaşıyor. Biz de kayyuma, sefalete savaşa karşı sokaktayız. Kayyumlara karşı da alanlardayız. İktidarın her türlü baskısına karşı sokakta olmaya devam edeceğiz" dedi.

Partizan İzmir Temsilcisi Mehmet Kasar da Kürt halkına karşı özel bir politikanın uygulandığını belirterek, gasbın da bu politikanın sonucu olduğunu söyledi. Kasar, "Yaratılan kayyum zihniyetinin hayatımızın tüm alanlarına nasıl sirayet ettiğini görüyoruz. Kayyum aslında her yerde. Kürt halkı üzerinde yürütülen kayyum sisteminin aslında toplumun tüm kesimleri üzerinde etkisi olduğunu görmemiz gerekiyor. Bugün üniversitelere, derneklere kayyum atanıyor. Kayyum hayatın her alanında. Kayyumcu anlayışın ortadan kaldırılması için ortak mücadelenin büyütülmesi gerekir" diye konuştu.