İzmir'deki Adalet Nöbeti 38. gününde

İzmir’deki tutsak aileleri, Adalet Nöbetini 38. gününde sürdürdü.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların ailelerinin İzmir’de sürdürdüğü Adalet Nöbeti 38. gününe girdi. Nöbet eylemlerine İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde devam eden aileleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Buca ilçe yöneticileri ziyaret etti.

İHD İzmir Şubesi Yöneticisi Cemile Karakaya, hasta tutsakların tahliye edilmeleri için dernek olarak yıllardır mücadele ettiklerini belirterek, “Anneler de bu amaçla 38 gündür adalet eylemini sürdürüyor. Şimdi de kurumları gezerek, seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Hep birlikte destek vermeye ve sesimizi yükseltmeye çalışıyoruz” dedi.

'ÖLÜME TERK EDİYORLAR!'

HDP Buca İlçe Yöneticisi Cahit Günay, insanlık tarihinde olmamış vahşetlerin Kürt halkı üzerinde gerçekleştirildiğini belirterek, “Cezaevlerindeki talepler neden kabul edilmiyor. Tutukluların istedikleri insanca bir yaşam. Aysel Tuğluk'un sağlık durumunun kötüye gittiğini tüm dünya biliyor. Bu nasıl bir insanlıktır. Bu nasıl bir vicdandır! Bir insanı ölüme terk etmenin hiçbir vicdani boyutu yoktur” diye belirtti.