Öğrenci ve hocaların BÜ’ye girmesi engellendi

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci ve hocaların girişinin Pazartesi gününe kadar yasaklanmasını protesto eden öğrencilere polis saldırdı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne (BÜ) girişlerinin hukuksuz bir biçimde Pazartesi gününe kadar yasaklanmasını Kuzey kampüsüne yürüyerek protesto eden öğrenciler ile polis arasında arbede çıktı.

Çok sayıda öğrenci darp edilip, ezilme tehlikesi yaşadı. Bütün engellemelere rağmen kampüsün Güney kapı önünü terk etmeyen öğrenciler ve öğretim üyeleri, saatler süren bir bekleyiş sonrası okul içinde kalan eşyalarına kavuştu.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasını protesto etmek için 6 aydır protestoların sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'nde kampüs girişlerini Pazartesi sabahına kadar yasaklandı.

6 aydır süren direniş dolayısıyla kampüs içinde çadır kuran öğrenciler özel güvenlik tarafından darp edilerek zorla dışarıya çıkartılırken, öğretim üyeleri ise okul içerisine alınmadı.

Bu keyfi uygulamaya karşı arkadaşlarına ve hocalarına destek olmak ve kampüs içinde kalan eşyalarını almak için kampüsün Güney kapısına gelen öğrenciler, okulun özel güvenliği ve dışarıda bekleyen polis tarafından engellendi.

Bu hukuksuz engele karşı Kuzey kampüsüne yürüyen öğrenciler polis tarafından ablukaya alındı. Burada çıkan arbede de çok sayıda öğrenci darp edilip, ezilme tehlikesi yaşadı. Bütün engelleme girişimlerine rağmen Güney kampüs önünü terk etmeyen öğrenciler, saatler süren bir bekleyiş sonrası eşyalarına kavuştu.