Öğretmenlere Erdoğan talimatı: 'Eğitime ara verin, mitinge katılın'

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu Erzurum’da yaptığı miting öncesi Milli Eğitim Müdürünün tüm öğretmenlerin mitinge katılması yönünde talimat verdiği ortaya çıktı.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Aralık’ta Erzurum’da bir dizi programa katıldı. Bu programlar arasında Erdoğan'ın katıldığı mitingde vardı. Mitinge yine taşımalı katılım sağlandı. Alınan bilgilere göre mitingden önce Erzurum, Kars ve diğer çevre illerden katılımın sağlanması için seferberlik ilan edildi. Çevre illerin AKP İl Örgütleri tarafından otobüs ayarlanarak mitinge katılımın sağlanması yönünde büyük bir gayret sarf edildi.

Erdoğan'ın mitingine katılım için adeta seferberlik ilan edilirken, eğitim ve öğretim de aksatıldı. Mitinge öğretmenlerin katılması için hafta sonları yapılan kurs eğitimlerine ara verildi. Katılımın yüksek olması için Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe milli eğitim müdürlüklerine “Gerekirse eğitime ara verilecek ama öğretmenler mitinge katılacak” yönünde talimat verdi.

Gelen talimat üzerine harekete geçen Horasan İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Karakurt, öğretmenlere “kurs falan yapmasanız da olur, öğretmenlere de söyleyin hep beraber mitinge katılın” diyerek okul müdürlerine talimat verdi ve böylelikle öğretmenlerin mitinge katılımı zorunlu kılındı. Konuya ilişkin bilgi veren ve bu durumdan rahatsız olan öğretmenler; “Bizi zorla mitinge götürdüler ve üstelik hafta sonu eğitim ve kurslarımıza ara vermek zorunda kaldık. Çocuklar mağdur edildi” dedi.