Özgür Abul: Dilimizi sahiplenelim

Kültürel soykırımın yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Özgür Öğrenci İnsiyatifi’nden Özgür Abul, bu süreçte dilin sahiplenilmesi gerektiğini kaydetti.

Özgür Öğrenci İnisiyatifi Ankara Eşsözcüsü Özgür Abul, Türk devletinin kurulduğu günden beri tüm iktidarların asimilasyon politikası uyguladığını, bunun devam ettiğini belirterek, gençlik olarak karşı durduklarını söyledi. 

ANF’ye konuşan Özgür Abul, devlet kurulduktan sonra bir Türklük yaratılmak istendiğini, buna karşı çıkan herkesin bir şekilde bastırıldığını hatırlatarak, “Eğer bir toplumun dilini yok edersen o toplumun özünü de yok eder, kendi içinde eritirsin. Kürtlerin hepsini yapay bir şekilde de olsa Türkleştime girişimi de dil üzerinden yürütülüyor. Kürt dili yasaklanıyor” dedi. 

Kürtleri sindirme politikasının önemli bir ayağının dilin yasaklanması olduğunun altını çizen Abul, “AKP-MHP faşizminin ısrarla üzerinde durduğu şey; Kürtleri, kültürlerinden ve dillerinden soyutlamak. Daha uzun soluklu olan istekleri şey ise Kürtleri sindirmek. Bunlar sindirme politikasının bir parçası. İttihat ve Terakki’den beri böyle. Süreç devam ediyor ve biz buna karşı tavır almış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

GENÇLER KENDİNE YABANCILAŞIYOR

Dayatılan göçün ardından metropollerde büyüyenlerin, dillerinden, kültürlerinden uzaklaştığını, yabancılaştığını kaydeden Abul, bunun da Kürtleri sindirmenin bir aracı olduğunu belirtti. 

Abul, şöyle devam etti: “Kürdistan’da herkesin çocuklarıyla Kürtçe konuşması ve herkesin Kürtçe bilmesi onlar için tehdittir. Yapılmak istenen, bölgemizin kalkınmasına engel olmak, tarihini, kültürünü yok etmek. Göçün dayatılması da bunun içindir.”

DİLİMİZİ KORUMALIYIZ

Özgür Öğrenci İnsiyatifi Ankara Eşsözcüsü Özgür Abul, Kürt gençlerine dillerine sahip çıkma çağrısında bulundu: “Türkçe konuşursan bir Türk gibi düşünürsün, Kürtçe konuşursan bir Kürt gibi düşünürsün’ sözünü hatırlatayım. Biz Kürt gençleri olarak kültürel soykırımın yoğun olarak yaşandığı bu süreçte dilimizi sahiplenmeliyiz. Özgür Öğrenci İnsiyatifi olarak gençliğe çağrımız budur; dilimizi korumalıyız.”