Özgürlüğe Ses Ver eylemi sürüyor: Direnerek kazanacağız!

Tutsak yakınları, Bakırköy Kadın Cezaevi önünde "Özgürlüğe Ses Ver" eylemine devam etti. Aileler, "Direnerek kazanacağız! Tecrit kalkana kadar eylemdeyiz" mesajını verdi.

ÖZGÜRLÜĞE SES VER

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve tutsak yakınları, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesi kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde "Özgürlüğe Ses Ver" eylemini sürdürdü.

"Toplumsal barışı ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartının açıldığı eyleme, Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl yönetimi ve çok sayıda kişi katıldı.

'TECRİT KALKANA KADAR EYLEMDEYİZ'

Oturma eylemi öncesinde kısa bir konuşma gerçekleştiren MATUHAY-DER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir, cezaevlerinde tecrit olduğunu ve giderek ağırlaştığını ifade ederek, tecrit sorununun çözülmeden cezaevlerinde hiçbir şeyin çözülemeyeceğini söyledi. Dilek Demir, "Bu nedenle tecrit kalkana kadar buradaki eylemimizi sürdüreceğiz. Her hafta burada oturma eylemimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 Konuşmanın ardından cezaevi önünde 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Oturma eylemi boyunca sık sık, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Bijî berxwedana zindanan", "Tecrit insanlık suçudur" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Eylem, slogan ve alkışlarla sona erdi.