‘Özgürlüğe Ses Ver’ eylemlerinde işgal saldırıları protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm hamlesi kapsamında, tutsakların taleplerini duyurmak İzmir ve Mersin’de düzenlenen ‘Özgürlüğe Ses Ver’ eylemlerinde, Türk devletinin savaş ve işgal politikaları protesto edildi.

Buca Kırıklar Cezaevi önünde toplanan Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE-TUHAYDER) üyeleri ve tutsak yakınları, "Özgürlüğe Ses Ver" eylemi gerçekleştirdi. 

Eylemde “Adalet için tecridi kıralım. Toplumsal özgürlük için özgürlüğe ses ver" pankartı açıldı. DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Mehmet Kuruş, Kürt sorununun çözümsüzlüğünün ülkeyi yoksulluk ve savaşlara sürüklediğini vurguladı. Kuruş, Abdullah Öcalan ile görüşmenin önündeki engellerin kaldırılmasının, barışa giden yolu açacağını belirtti.

 MERSİN

Tarsus Kampüs Cezaevi önünde gerçekleştirilen oturma eyleminde, tutsak yakınları Kürtçe ve Türkçe "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giydi. Sık sık “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” ve “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı. DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan, tecrit politikasının Ortadoğu'da savaşı derinleştirdiğini ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasının barış ve demokrasi için şart olduğunu ifade etti.  Aşan,  ‘’Hem Ortadoğu’da hem de Kurdistan’da savaş politikalarının son bulması açısından tecrit politikalarına son vermeye çağırıyoruz” diye belirtti.