Özgürlük Nöbeti’ni gençlik hareketi üyeleri devraldı

Avrupa kurumlarının bulunduğu Fransa’nın Strasbourg kentinde Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni 549. haftada Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi aktivistler devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 549’uncu haftasında devam ediyor.


Her hafta dönüşümlü olarak Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının sürdürdüğü nöbet eylemini bu hafta Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençlik Hareketi) üyesi aktivistler; Cabbar Cigerxwin, Hagi Tekoşer, Şinwar Amed ve Mehmet Açıkgöz devraldı.

Grup adına konuşan Cabbar Cigerxwin, 23 Aralık’ta Parist’te gerçekleşen katliama dikkat çekerek “Bu katliamın hesabını mutlaka soracağız, biz gençler olarak çok öfkeliyiz, fakat şiddetten yana değiliz. Bizler bu katliamın aydınlığa kavuşmasını ve sorumlularının yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağır tecride vurgu yapan Cigerxwin “Yaklaşık iki yıldır önderliğimizden haber alamıyoruz. Başta CPT olmak üzere uluslararası kuruluşların görevlerini yerine getirmelerini talep ediyoruz, bir an önce bu tecride son verilmesi için harekete geçmeleri gerekiyor. Önderliğimizin kırmızı çizgimiz olduğunu bir kez daha herkese hatırlatıyoruz” dedi.