Öztürk: Tek adam rejimini bitirmeliyiz

EHP Genel Başkan Hakan Öztürk, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak önce tek adam rejimini göndereceklerini, ardından köklü meselelerin çözümleri için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı için aday göstermemesinin çok önemli bir imkan olduğunu söyleyen EHP Genel Başkan Hakan Öztürk, demokrasi için kapı açtıklarını belirtti. 

ANF’ye konuşan Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Öztürk, şunları söyledi: “Çok büyük bir meseleyle karşı karşıyayız. Tek adam rejiminin nasıl despotik ve tehlikeli uygulamalar içinde olduğunu artık herkes biliyor. İktisadi koşullar açısından da çok kötü bir tabloyla karşı karşıyayız. Artık asgari ücret dediğimiz ücret, açlık sınırıyla paralel gidiyor. Hatta çoğu zaman açlık sınırının altında kalıyor. Benzer şekilde işsizlik konusu var. İnsanlar belli bir süre sonra iş aramaktan vazgeçiyor ve iş bulma ümidini kaybediyor.Bu nedenle bizim de tek adam rejimine karşı tek vücut olmamız gerekiyor.”

ÖNEMLİ BİR İMKAN SUNUYORUZ

Emek ve Özgürlük İttifakı olarak başka bir iklimi yaratmak üzere o adımı attıklarını, aday göstermemelerinin çok önemli bir imkan olduğunu kaydeden Öztürk, “İttifak olarak şimdilik sadece bir kapı açıyoruz aslında. Denizlere çıkar sokaklar ama önce bir sokağa girmek, bozkırı geçmek gerekiyor. Şu anda güçlerin toparlanabilmesi için bütün elverişli koşullar var. Tek yumruk olmalıyız ve tek adam rejimini bitirmeliyiz. HDP’nin en çok oy alan üçüncü parti olarak aday çıkarmayışının kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Bütün Emek ve Özgürlük İttifakı’ındaki partiler de çok iyi bir uyum gösterdi. Ne kadar tutarlı olduğumuz görülüyor. En başta HDP’li yoldaşlarımızın ortaya koyduğu fedakarlık açısından da bakılabilir” şeklinde konuştu. 

ÖNCE BU İKTİDARI GÖNDERELİM

Önceliklerinin mevcut hükümeti değiştirmek olduğunu, sonrasında daha köklü meselelerle mücadele edeceklerini söyleyen Öztürk, şunları ekledi: “Türkiye’de kökten değiştirilmesi gereken konular var. Sağlıktan ekonomiye kadar ciddi sorunlar ve bizim temel çözümlerimiz var ama tek adam rejimini devirmek için en büyük toplumsal muhalefeti bir araya getirmeliyiz. Bunun içinde Emek ve Özgürlük İttifakı elinden gelen çabayı gösteriyor.”