Şehit Sara Dorşin Berlin'de anıldı

2019 yılında Medya Savunma Alanlarında şehit düşen Sara Dorşin, mezarı başında şiir ve stranla anıldı.

7 Nisan 2019 Türk devleti tarafından yapılan hava saldırısı sonucu şehadeta ulaşan YJA-Star gerillası Sara Dorşin (Sarah Handelmann) Berlin'de anıldı.

Sara Dorşin anısına gerçekleştirilen anma töreni, saygı duruşu ile başladı.

Mücadele arkadaşları, Almanya'da doğup Kürdistan'ın önce Bakur, daha sonra sırasıyla Rojava ve Medya Savunma Alanlarına uzanan yürüyüşünde Şehit Sara Dorşin'in kadın özgürlük mücadelesi ve Kürt özgürlük mücadelesi için verdiği çabayı anlattı.

Arkadaşları, Sara Dorşin anısına Berthol Brecht'in "Bizden sonra doğanlara" şiiri ile "Sara Genossin - Erinnerung an Şehîd Sara Dorşîn" stranını okudu.

Anma merasimi “Şehîd namirin” ve “Jin jiyan azadî” sloganları ile son buldu.

SARA DORŞİN KİMDİR?

Sara Dorşin (Sarah Handelmann), Kürdistan'da faşist-sömürgeci Türk ordusuna karşı Özgürlük Hareketi saflarında savaşan birçok enternasyonalist savaşçıdan biri. 7 Nisan 2019'da işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına düzenlediği hava saldırısında şehit düştü.
Şehit Sara, 1985 yılında Almanya'da doğdu. Kapitalist sistemin insan düşmanlığıyla genç yaşta tanışır ve arayışa girer. Özgürlük Mücadelesi ile tanışmadan önce birçok sosyalist örgüte katılır; ancak Kürt Özgürlük Mücadelesi'nden çok etkilenir. Kürtlere dayatılan imha politikalarını kendi halkına yapılmış gibi görmeye başlar. Halkların demokratik birliği bilincini benimseyen Şehit Sara, toplumu parçalayan ve sömüren kapitalist modernite sisteminden kurtuluşun demokratik modernitede olduğuna inanır. Arayışları sonucunda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgür yaşam ideolojisi etrafında şekillenen Özgürlük Hareketine katılmak için 2017 yılında Kürdistan dağlarına gider; YJA Star'ın özgür kadın birliklerinde yerini alır. Andrea Wolf (Ronahî), Uta Schneiderbanger (Nûdem), Jacob Riemer (Şiyar) gibi enternasyonallerin izinden giden Sara Dorşin, 7 Nisan 2019 tarihinde Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırısında şehadete ulaşır.
Şehit Sara Dorşin anısına her yıl, Berlin Kreuzberg'deki Böcklerpark'ta bişeng ağacının altında anma düzenleniyor.