Şenyaşar ailesi: Ankara’ya gitsek de Adalet mücadelesi durmayacak

Riha’da katledilen yakınları için annesiyle birlikte Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, “Milletvekili olarak Ankara’ya da gideceğiz ama zamanımızın çoğunu Urfa halkıyla adliye önünde mücadelemizi sürdürerek devam edeceğiz” dedi.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor. Adalet Nöbeti, 9 Mart 2021’de başlatıldı.

14 Mayıs seçimlerinde Riha’dan Yeşil Sol Parti milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar ile birlikte Adalet Nöbeti’nin 792’inci gününde yeniden adliye önüne geldi.

Nöbette konuşan Ferit Şenyaşar, “Türkiye sancılı bir seçim süreci geçirdi. Bu seçimlerde Urfa halkı bizi milletvekili seçerek bir görev verdi. Bu hukuksuzluğu yapanlar, milletvekili seçildikten sonra Adalet Nöbeti’ni bırakacağımızı bekliyordu ama biz bu nöbetimize daha da büyüterek devam edeceğiz. Urfa halkıyla dayanışma içinde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Şenyaşar, Riha’da önce deprem, sonra bir sel felaketi yaşandığını da hatırlatırken,  “Urfa’da, iki büyük felaket yaşandı. Bu felaketlerle ilgili hala yaralar sarılmış değil. Biz, mücadelemize bu halkın sorunlarını da katarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

Şenyaşar,  “Milletvekili olarak Ankara’ya da gideceğiz ama zamanımızın çoğunu Urfa halkıyla adliye önünde mücadelemizi sürdürerek devam edeceğiz” ekledi.

Anne Emine Şenyaşar ise, “Ferit, Ankara’ya gidecek ama ben buradaki Adalet Nöbeti’ne devam edeceğim. Oğlum serbest bırakılana kadar buradan kalkmayacağım. Vicdanlı herkesi dayanışmaya ve beni burada yalnız bırakmamaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.