Şırnak Valisi AKP için köyleri geziyor, halkı tehdit ediyor!

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ın, Cizre'nin köylerini gezerek, “AKP’ye oy verirseniz altyapı sorunu çözülür, tapularınızı da alırsınız" dediği öğrenildi.

Eşit şartların olmadığı baskın seçimlerin düzenleneceği 24 Haziran yaklaşırken, AKP-MHP devletin tüm imkanlarını hukuksuz biçimde kullanıyor.

AKP Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve üst düzey askerler ile birlikte Şırnak ve ilçelerine bağlı köylerde Vali Mehmet Aktaş da AKP'ye oy istemek için köy gezilerini sürdürüyor. Seçimlerin ilan edilmesinin hemen ardından Şırnak merkez, Uludere, Cizre ve Güçlükonak’a bağlı köyleri gezen Vali Aktaş, Silopi’nin köylerini de ziyaret ediyor.

'AKP'YE OY VERİN; SORUN BİTSİN, TAPU GELSİN'

Çevrenin abluka altına alınmasının ardından Cizre’ye bağlı Kurtuluş köyünü ziyaret eden Vali Aktaş’ın, halkın AKP’ye oy vermeleri durumunda yıllardır çözülemeyen altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulacağını vadettiği aktarıldı. Köye okul yapılacağı sözünü veren Aktaş’ın ziyareti hakkında bilgi veren köylüler, on yıllardır yaşam sürdükleri arazilerinin tapularının AKP’ye oy vermeleri halinde 4 ay içerisinde çözüme kavuşturulacağının kendilerine söylendiğini belirtti.

İLK DEĞİL

Aktaş, daha önceki köy ziyaretlerinde de, “HDP’ye oy verirseniz buraya huzur gelmez. AKP’ye oy verirseniz sorunlarınız çözülür” demişti. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (Cizre TSO) yöneticileri ile yaptığı buluşmada da, Vali Mehmet Aktaş'ın “Hedefimiz yüzde 40. Hepimiz birlikte başarabiliriz” diyerek AKP’ye destek istediği öğrenilmişti.