Şişhane'de nöbet: Gasba karşı direniş sürecek

Gasba karşı Şişhane’de başlatılan nöbetin 37’nci gününde. Nöbette iktidarın çürümüş bir yapı olduğu, gasba karşı direnişin süreceği mesajı verildi.

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet 37’nci gününde devam etti. 

 DEM Parti Sultangazi Eşbaşkanı Faruk Kaya, sözlerine 9 yıl önce Pirsus’ta katledilen 34 düş yolcusunu anarak başladı. Kaya, “Demokrasi, evrensel hukuk işlemeli; kimsenin ötekileştirilmediği, Kürt halkının başta dili olmak üzere talepleri kabul edilmeli” dedi. Güngören Demokrasi Platformu adına Cumhur Bilgen Soyüstün de “Demokrasi halkın seçme hakkıdır, seçtiklerini denetleyebilmesidir. Katılım mekanizmasıdır. Bu katılım mekanizmasını birlikte kurabiliriz. Hakkari’deki kayyum uygulamasına son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Rasim Şişman, "Buradan Hakkari’ye selam olsun. Kayyuma karşı Hakkari halkının demokratik iradesine sahip çıkmak için buradayız. Türkiye’nin demokratikleşmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan ise “Cumhurbaşkanı çokça demokrasiden, insan haklarından bahsediyor ama halkın iradesini gasp ediyorlar. Geçtiğimiz dönemde Diyarbakır’da, Mardin’de, Bağlar’da kayyımların nasıl şatafatlı odalar yaptırdıklarını, yolsuzluklarının nasıl ortaya çıktığına tanık olduk. Çürümüş bir yapı, iktidar var karşımızda. Halk iradesini gasp edenlere bir kez daha sesleniyoruz; bu yaptıklarınıza Türk ve Kürt halkı olarak boyun eğmedik eğmeyeceğiz, hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" diye belirtti.