Üç kentte eylem: Hasta tutsaklar serbest bırakılsın

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi ve insan hakları savunucuları, ağır hasta tutsaklar Leyla Aygün, Hanife Arslan ve Abdulhalim Kaya’nın serbest bırakılması için Ankara, İstanbul ve İzmir’de çağrıda bulundu.

HASTA TUTSAKLAR

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi ve insan hakları savunucuları hasta tutsakların serbest bırakılması için 514’üncü haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde toplandı.

İHD Merkez Yürütme Kurulu üyesi Nuray Çevirmen, meme kanseri nedeniyle tedavi gören ve cezaevi koşullarında tedavisi yarım kalan tutsak Leyla Aygün’ün durumunu anlattı. Nuray Çevirmen, Leyla Aygün’ün tahliye edilerek tedavisinin yapılması gerektiğini vurguladı.

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu ise, 80 yaşındaki ağır hasta tutsak Hanife Arslan’ın durumuna dikkat çekmek için 642. "F Oturumu”nu düzenledi. Hanife Arslan’ın yaşı itibariyle de olsa ciddi sağlık sorunlarının olması ve hapishane koşullarının yetersizliği nedeniyle serbest bırakılması gerektiği belirtildi.

İHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, 81 yaşındaki ağır hasta tutsak Abdulhalim Kaya’nın sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı. Yüzde 93 engelli olan Kaya’nın, hapishane koşullarında yaşamını sürdüremeyeceği ifade edilerek bir an önce tahliye edilmesi çağrısında bulunuldu.