AABK ve FEDA’dan ittifaka destek

AABK ve FEDA, milletvekili seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’nı destekleyeceklerini belirterek, Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerini, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın savunduğunu söyledi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ve Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) eşbaşkanları, seçimlerdeki tutumlarıyla ilgili ANF’ye konuştu. 

AABK Eşbaşkanı Nevin Kamilağaoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde soru işaretleri olmasına rağmen Erdoğan rejiminin sonlanması için Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Kamilağaoğlu, “Bu seçimler sadece Aleviler için değil, tüm toplum ile tekçi diktatörlük arasında dönüm noktası olacak” dedi. Erdoğan’ın iktidara geldiği ilk günden beri takiyye yaptığını söylediklerini hatırlatan AABK Eşbaşkanı Kamilağaoğlu, “Erdoğan rejiminden adalet, özgürlük ve demokrasi çıkmaz. Toplumun demokrasi ihtiyacı var. Demokratik bir ülkede gazetecilere, HDP gibi bir siyasi partiye bu kadar baskı yapılmaz, eşbaşkanları tutuklanmaz, belediyelere kayyum atanmaz” şeklinde konuştu. 

MECLİS SEÇİMLERİNDE NETİZ

Meclis seçimlerine ilişkin tutumlarının net olduğunu kaydeden Kamilağaoğlu Millet İttifakı  ile Cumhur İttifakı’nın Alevi toplumuna karşı sicillerinin kabarık olduğunu vurguladı. AABK Eşbaşkanı Kamilağaoğlu, şunları ifade etti: “Millet İttifakı partileri de devlet partileri. Bu nedenle Aleviler, Emek ve Özgürlük İttifakı ile dayanışma içinde olacaktır. Şu ana kadar koordinasyon komiteleri oluşturuldu. Ülke federasyonları, cemevleri bu koordinasyon doğrultusunda çalışacak. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Meclis’te en yüksek temsili sağlaması için elimizden geleni yapacağız.”

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI’NDAYIZ

Milletvekili seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’nı destekleyecek olan bir diğer Alevi örgütü de FEDA. Alevilerin yüzyıllardır baskıyla karşı karşıya olduğunu belirten FEDA Eşbaşkanı Huriye Kabayel, “Soykırım içindeyiz” diyerek Alevilerin maruz kaldığı uygulamaların büyüklüğüne işaret etti. Soykırımın sadece fiziki ve şiddete dayalı olmadığına işaret eden FEDA Eşbaşkanı Kabayel, aynı zamanda kültürel soykırım yaşatıldığını söyledi. Kabayel, şöyle konuştu: “Aleviler yüzyıllardır soykırımlardan geçiriliyor. Cumhuriyet tarihinde CHP hiçbir zaman destek olmamıştır. Komisyon ya da dergahımızın olduğu her yerde çalışmamız Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kazanması için olacaktır. Kendimizi Emek ve Özgürlük İttifakı’nda görüyoruz, orada ifade edebileceğimizi düşünüyoruz. Nerede emek, demokrasi ve özgürlük varsa insanlığın orada olduğunu düşünüyoruz. Bütün Alevileri de Emek ve Özgürlük İttifakı’na oy vermeye çağırıyoruz.”

CHP’nin Dersim’deki tarihsel günahlarına, zulmüne dikkat çeken Kabayel, şunları ekledi: “Dersimliler bu geçmişi hiç unutmamalı. Belleğinde çok canlı tutmalı. Kendi oyumuza sahip çıkıp gerçekten demokrasiden yana olan, kadın haklarını, çocuk haklarını koruyan ve bütün halklara eşit seviyede yaklaşanlara omuz vermeliyiz. Alevice düşünürsek yerimizin Emek ve Özgürlük İttifakı olduğunu görürüz.”