Kürt Halk Önderi ile görüşme başvurusu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları, 40 aydır haber alamadıkları müvekkilleri ile görüşmek için yeni başvurularda bulundu.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, İmralı’da mutlak tecrit altındaki müvekkilleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne başvurdu. 

Başvurular, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Suzan Akipa, İbrahim Bilmez, Cengiz Yürekli ve Emran Emekçi tarafından yapıldı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, uluslararası bir komplo ile esaret altına alındığı 1999’dan bu yana tecrit altında bulunuyor. Görüşme başvuruları ya keyfi bir şekilde reddediliyor, ya yanıtsız kalıyor ya da aylar sonra disiplin cezaları verildiği yönünde hukukdışı ve keyfi bir gerekçe sunuluyor. Disiplin cezalarının ne gerekçe ile verildiği de bilinmiyor.

Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutsaklara son 6 aylık avukat görüş yasağı kararı, 3 Mayıs 2024 tarihinde Bursa İnfaz Hakimliği tarafından verildi. 

Bu yasak kararıyla birlikte Abdullah Öcalan'a son 8 yılda en az 13 kez 6 aylık avukat görüş yasağı verilmiş oldu.