Abdullah Öcalan ile görüşmek için yeni başvurular

İmalı’da 41 aydır hiçbir haber alınamayan mutlak tecrit altındaki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve diğer tutsakların avukatları görüşme talebiyle yeni başvurularda bulundu.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, müvekkilleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile görüşme için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne başvurdu. 

Başvuruları avukatlar Suzan Akipa, İbrahim Bilmez, Cengiz Yürekli ve Emran Emekçi yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, uluslararası bir komplo ile esaret altına alındığı 1999’dan bu yana tecrit altında bulunuyor. Görüşme başvuruları ya keyfi bir şekilde reddediliyor, ya yanıtsız kalıyor ya da aylar sonra disiplin cezaları verildiği yönünde hukukdışı ve keyfi bir gerekçe sunuluyor. Disiplin cezalarının ne gerekçe ile verildiği de bilinmiyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutsaklara son 6 aylık avukat görüş yasağı kararı, 3 Mayıs 2024 tarihinde Bursa İnfaz Hakimliği tarafından verildi. 

Bu yasak kararıyla birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a son 8 yılda en az 13 kez 6 aylık avukat görüş yasağı verilmiş oldu.