Abdullah Öcalan'ın doğduğu evde kutlama

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaş günü, Amara'daki doğduğu evde şarkılarla kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 73'üncü yaş günü için yönünü Urfa'nın Halfeti ilçesi Amara (Ömerli) Mahallesi'ne çeviren halk, Birecik-Halfeti otoban çıkışındaki gişelerde coşkuyla kutlama gerçekleştirdi. Yüzlerce asker ve zırhlı araçlarla kapatılan Amara'da da bir araya gelenler, Abdullah Öcalan'ın doğduğu evde kutlama yaptı.

4 Nisan için gelenleri karşılayan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, doğum günü tebriklerini kabul etti. Abdullah Öcalan’ın doğduğu evin avlusunda konuşan Ömer Öcalan, "4 Nisan'da Amara'dayız. Köyün etrafı abluka altına alınmış. Halkımızın Amara'ya geçmesine izin vermediler. Herkes bizimle Amara'ya gelmek istedi. Halk hukuksuz bir şekilde engellendi. Engellemeler kapımıza kadar dayandı” dedi.

“Herkes kendi evinde, kentinde 4 Nisan'ı kutlayabilir” diyen Ömer Öcalan, şunları söyledi: "Bazen milyonlar, bazen 15 kişiyle burada olabiliriz. Köyün etrafını sarıyorlar ve misafirlerimizin gelişleri engelleniyor. Bir kez daha söylüyoruz: Sayın Öcalan'ın 73'üncü yıl dönümü kutlu olsun. Kürt sorunu Sayın Öcalan'ın muhataplığıyla çözülür. Doğru olan diyalog ve görüşmedir. Diyalog sağlanırsa, Türkiye'de onurlu bir barış olur.”

Konuşmaların ardından sanatçılar hep bir ağızdan "Ay dilbere" şarkısını seslendirdi, Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı.