Adalet Bakanlığı Fincancı kararını önceden biliyor muydu?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği evrakta TTB Başkanı Fincancı’nın tutukluluk halini önceden öngörürmüşçesine bir evrak hazırlaması akla kararlar önceden mi veriliyor sorusunu getirdi.

İktidarın hedef göstermesi üzerine hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla dava açılan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr.  Şebnem Korur Fincancı’nın dosyasına giren bir evrak tartışma konusu oldu.

ÖRTÜŞMENİN BU KADARI

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 12.12.2022 tarihinde gönderdiği evrakta  Fincancı’nın tutukluluk halini önceden öngörürmüşçesine bir ifade kullanması akla kararlar önceden mi veriliyor sorusunu getirdi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün 12.12.2022 tarihinde gönderdiği yazıda, Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Şebnem Korur Fincancı’nın,  İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23.12.2022 tarihinde yapılacak duruşma öncesi gerekli sıkı  tedbirlerin alınarak sevk edilmesi, duruşmanın 10 günden daha erken bir tarihe ertelenmesi durumunda ise  geçici olarak Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakil edilmesi, bir sonraki duruşmanın yine sonraki bir tarihe ertelenmesi halinde ise Genel Müdürlükten izin alınmaksızın geldiği Sincan Cezaevi’ne iade edilmesi istendi.

Bu evrak sonrası  sağlık sorunları yaşamasına rağmen Ankara Sincan Cezaevi’nden İstanbul’a elleri kelepçeli bir biçimde  7 jandarma görevlisinin bulunduğu bir minibüsle sevk edilen Şebnem Korur Fincancı’nın görülen ilk duruşmasında çıkan tutukluluk halinin devam etmesi kararı ve ertelemenin tam da Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün yazısında belirttiği süreyle örtüşmesi dikkat çekti.