Adalet Nöbeti eylemcileri Sevinç’in taziyesini ziyaret etti

Adalet Nöbeti'ni sürdüren annelerden Fince Akman, Mehmet Sevinç'in taziyesinde “Devletin zulmüne, zorbalığına yeter artık. Kürtler uyandı, ne yaparsanız yapın, alnımıza kurşun da sıksanız biz buradayız ve burada olacağız” diye konuştu.

Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve 3 Nisan günü şüpheli şekilde geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren tutsak Mehmet Sevinç’in Kocaeli’ne bağlı Darıca’da sürdürülen taziyesine Adalet Nöbeti anneleri katıldı.

Çok sayıda Adalet Nöbeti eylemcisi tutsak yakınının katıldığı taziyede, Barış Anneleri  İnsiyatifi,Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) Anadolu Yakınlarını Kaybedenler Derneği (ANYAKAYDER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAYDER) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri ile temsilcilerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl ve ilçe örgütleri de hazır bulundu.

 

‘ONLARDAN ADALET İSTEMİYORUZ’

 

Taziyenin kabul edildiği salonda yaşamını yitiren tutsak Mehmet Sevinç’in fotoğrafı ile sarı, kırmızı, yeşil mumlar konularak, “Şehîd namirin” sloganı atıldı. Tutsağın ailesine baş sağlığı dileyen ve konuşma gerçekleştiren Adalet Nöbeti annelerinden Fince Akman, “Kürt halkının, bizlerin başı sağ olsun” sözleriyle konuşmasına başladı. 

Tutsağın cenazesine yapılanların Kürt halkına yaşatılanların bir örneği olduğuna işaret eden Akman, “İnsanlık nerede, Müslümanlık nerede, devlet, adalet nerede? Adalet diyoruz, bizi gözaltına alıyorlar, öldürüyorlar, tutukluyorlar. Biz de bu saatten sonra onlardan adalet istemiyoruz, istemeyeceğiz” sözlerini kullandı.

Kürt halkı var olduğu sürece her daim kendi ayakları üzerinde duracağının mesajını veren Akman, “Değerlerimize, doğrularımıza sahip çıkacağız. Biz 30 sene önceki Kürtler değiliz, Kürtler uyandı, Kürtler kendilerinin farkında” şeklinde konuştu. “Artık yeter” diyen Akman, “Devletin zulmüne, zorbalığına yeter artık. Biz başımızı yastığa koyduğumuzda acaba ne zaman çocuklarımızın kötü haberlerini alacağız diye bekliyoruz. Korkudan telefonlarımızı dahi başucumuza koyamıyoruz. Neden acaba? Biz kime ne yaptık, kimin malını yedik, kime tecavüz ettik, kimi öldürdük?” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

 

‘İŞTE DEVLET BU’

 

Tecavüz failleri ve hırsızların serbest bırakıldığına işaret eden Fince Akman, “Sadece Kürt’üm diyen, Kürtlüğüne sahip çıkan bir insanı ‘ezelim, parçalayalım’ diyorlar. İşte devlet budur, biz devleti çok iyi tanıyoruz. Devletin tek işi, bizi zindanlara atmak” dedi. İki hafta İstanbul Adliyesi’nde, geçtiğimiz hafta da Bakırköy Adliyesi önünde sürdürdükleri Adalet Nöbeti’nin önemini anlatan Akman, “Böyle tabutların gelmemesi için, çocuklarımızın tabutlarını kucaklamamak için Adalet Nöbeti’miz var. Ne yaparsanız yapın, alnımıza kurşun da sıksanız biz buradayız ve burada olacağız diyoruz” ifadelerini kullandı.

Ardından tutsak Mehmet’in anısına mevlüt yemeğiyle iftar açıldı.