Adalet Nöbeti'nde Sevinç'in katledilmesi protesto edildi

Adalet Nöbeti'ndeki konuşmalarda, Mehmet Sevinç adlı tutsağın katledilmesine dikkat çekerek, "Hasta tutsaklara yaklaşım siyasidir" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının İzmir’de sürdürdüğü Adalet Nöbeti 41’inci gününde devam ediyor. Tutsak yakınları, eylemini İzmir Barosu önünde gerçekleştirdi. Aileler baro önünde “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Tecrit insanlık suçudur” yazılı dövizleri taşıdı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urla ve Çeşme ilçe örgütleri, aileleri ziyaret etti.
Ziyarette konuşan HDP Urla Eşbaşkanı Nuran Erkek, "Evlatlarımızın böyle insafsızca ve adaletsizce hasta hallerinde tecrit altında olması kabul edilemez. Her bir annenin evladı 20-30 yıldır cezaevinde tutuluyor. Anneler evlat hasretiyle ayda bir ya da telefon görüşmesiyle hasret gideriyor" dedi.
Akhisar Cezaevi’nde katledilen Mehmet Sevinç'in ölümüne dikkat çeken Erkek, "Ölümü çelişkilidir. Ölümüyle ilgili çelişkiler giderilmeli, şüpheler açıklığa kavuşturulmalıdır. Adaletin uygulanmasını istiyoruz” dedi.

'HASTA TUTSAKLARA TUTUM SİYASİDİR'

HDP Çeşme İlçe Örgütü Eşbaşkanı Menekşe Ecer ise annelerin hasta tutsakların tahliye edilmesi için adalet arayışında olduklarını ve bunun çok anlamlı olduğunu söyledi. Ecer, hasta tutsaklara yönelik hukuksuzluğu kabul etmediklerini, annelerin yanında olduklarını aktardı.

 Mehmet Sevinç'in şüpheli ölümüyle ilgili ne öncesinden ne de sonrasında ailesine bilgi verilmemesine vurgu yapan Ecer, bunun insani hiçbir yanının olmadığını söyledi. Ecer, "Hasta tutuklulara yönelik tutumun siyasi olduğunu biliyoruz. Bu da işkence ile tutukluları tecrit altında tutmaktır. Hasta tutukluların bir an önce tahliye edilerek, ailelerinin yanında tedavi edilmesi gerekir. Devlet bu hukuksuzluğa son vermeli" diye konuştu.