Ağır hasta tutsak Çelik’in tedavi hakkı engelleniyor

İHD İstanbul Şubesi’nde ağır hasta tutsak Cengiz Sinan Halis Çelik'in Marmara 5 No'lu Kapalı Cezaevi'nde yaşadığı hak ihlallerine dair basın açıklaması yapıldı.

HASTA TUTSAK

İstanbul İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi, Marmara 5 No'lu Kapalı Cezaevi'nde bulunan ağır hasta tutsak Cengiz Sinan Halis Çelik'in yaşadığı hak ihlallerine dair basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, tutsak Çelik’in kardeşi Nesrin Çelik de katıldı.

Nesrin Çelik, kardeşinin epilepsi, mide ülseri ve mesane kanseri gibi hastalıkları bulunduğunu ve cezaevi revirinde tedavi edilmediğini, revir doktorunun kardeşine gereken tedaviyi vermediğini söyledi.

Nesrin Çelik, kardeşi Cengiz’in 15 Temmuz 2016 tarihinde Metris R Tipi Cezaevi’ne tedavi için götürüldüğünde adli tutuklular tarafından 15 yerinden yaralandığını, bacağına platin takıldığını, cezaevinde işkence ve sürgünler yaşadığını aktardı. Ayrıca, infazının ertelenmesi talebinin de reddedildiğini vurguladı.

Haziran ayında kardeşinin koğuşunda yapılan ani bir aramada, kantinden satın aldığı gazeteler ve muhabbet kuşlarına el konulduğunu ve kardeşi Cengiz Çelik’e “aramaya engel olmak” suçlamasıyla 1 günlük hücre cezası verildiğini belirtti.