Ailelerin Adalet Nöbeti'ne ziyaret

Tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti, 32. gününde. Aileleri ziyaret eden halk, eylemi sahiplenme mesajı verdi.

Tutsak yakınlarının Amed Barosu hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbet'i 32. gününde. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eğil İlçe Örgütü ve Seyrantepe Toplukonut halkı, bugün ailelere ziyarette bulundu.

Eğil ilçesinden ziyarete gelen Yaşar Aydın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride işaret ederek, “Derinleşen tecrit nedeniyle bu baskılar her cezaevine yayılıyor. Annelerimiz de bu durumlara karşı burada çok onurlu ve şerefli bir eylem gerçekleştiriyor. Bu nöbetlerin her yere yayılması gerekiyor. Biz de cezaevlerinde kaldık ve oradaki zulmü biliyoruz. Bu baskı ve zulme karşı herkesin ayağa kalkması gerekiyor” dedi.

HDP Eğil İlçe Örgütü yöneticilerinden Ömer Akgündüz, annelerin topluma cesaret verdiğini ve umut olduğunu söyledi. Akgündüz, annelerin eylemine sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Yaşamını yitiren hasta tutsaklara dikkat çeken tutsak yakını Reşahat Ada, yaşanan ölümlerin endişelerini daha da arttırdığını kaydetti. Ada, Adalet Bakanlığı'na seslenerek, “Bir aydır nöbetteyiz. Yeter artık cezaevlerinden cenaze çıkmasını istemiyoruz. Adalet Bakanlığı sesimizi, taleplerimizi duysun. Çocuklarımızın tabutlarını sırtlamak istemiyoruz.  Çocuklarımız cezaevlerinde hastaneye her götürülüşlerinde karantinalarla daha da hastalanıyor. Hastalarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

'SONUÇ ALANA KADAR EYLEMİMİZ SÜRECEK'

İnfaz yakmalarına tepki gösteren tutsak yakını İnci Güler, eylemlerinin tüm hasta tutsaklar için olduğunu aktardı. Güler, talepleri karşılanana dek eylemin süreceğini vurguladı.

2 çocuğu cezaevinde olan ve hastalıklarının her geçen gün derinleştiğini söyleyen Fevziye Kolakan, hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi. Kolakan, "Tek istediğimiz adalet. Başka bir şey istemiyoruz” diye kaydetti.

Dayanışma ziyaretinde bulunan Toplukonut sakinleri de eylem amacına ulaşana dek dayanışma ziyaretlerini sürdüreceklerini belirtti.

Tutsak yakını Hakkı Boltan, eylemleriyle herkese adalet istediklerini vurguladı. Her gelen ziyarette morallerinin daha da yükseldiğini ifade eden tutsak yakını Yazar Herdem Mervanî ise şunları söyledi: “Dünya bizim sesimizi duymalı. Bu acıyı hissetmeliler. Şu anda büyük bir sahiplenme var. Ama daha da çoğalması gerekiyor. Sesimizin çoğalması gerekiyor. Çünkü onların büyük suçları var ve bu suçların duyulması gerekiyor."