AKP’li vekillerden hemşerileri için yazılı torpil talimatı

AKP Milletvekilleri Vahit Kiler ve Ekrem Çelebi, Van İl Müftülüğüne mülakatlara girecek hemşerilerine torpil yapılması için yazılı talimat gönderildi.

Türkiye ve Kürdistan’da bulunan kamu kurumlarında torpilin nasıl yapıldığı AKP’li vekiller tarafından Van İl Müftülüğüne gönderilen yazılı talimatlarla bir kez daha ortaya çıktı. AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Van İl Müftüsü Ömer Keskin’e gönderdikleri yazılı talimatta isimleri bulunan şahıslar hemşerilerinin mutlaka değerlendirilmesini istiyor.

 AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler Van İl Müftülüğüne TBMM adına yazdığı 14.01.2022 tarihli talimat yazısında Şeh Hasan Mutlu, Abdülhamit Yalçın, Yunus Ulaştan, Fırat Daldagül, Harun Muratoğlu; 10,01, 2022 tarihli yazıda ise Feyat Yolcu, Orhan Akkuş ve Rahmi Baysal için; “Aşağıda isimleri yazılan hemşehrilerimin kurumunda girecekleri mülakatlarda yardımlarınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerine yer vererek gerekli torpilin sağlanmasını istiyor.

AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise yine Van İl Müftülüğüne gönderdiği 05.01.2022 tarihli yazıda Tuğberk Halil İbrahim Karahan, Mahmut Candır, İsmail Aydemir, Volkan Acar, Muhammed Özer, Okan Koran, Yusuf Kaya ve Hakan İmamoğlu için “Aşağıda bilgileri bulunan 4/B İmam Hatiplik mülakatına gireceklerin değerlendirilmesini hususunu rica ederim” diyerek gerekli iltimasın gösterilmesini talep ediyor.

AKP milletvekillerinin bizzat imzalayarak gönderdikleri yazıya mülakatların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.