Ali İsmail Korkmaz mezarı başında anıldı

Anmaya katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Sözümüz olsun, hayallerini gerçekleştireceğiz” dedi.

GEZİ DİRENİŞİ

Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm yıl dönümünde kendi adına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) öncülüğünde anma düzenlendi. 

Hatay'da Merkez Antakya ilçesi Ekinci Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında yapılan anmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, abisi Gürkan Korkmaz ile kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Anma etkinliğine katılanlar Korkmaz'ın mezarına çiçek bıraktı.

EBEVEYNLERİ: BİZE GÜÇ VERİYOR

Anmada ilk olarak söz alan Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Korkmaz'ı yaşatmanın kendisine güç verdiğini söyledi. Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz ise anmaya katılanlara teşekkür etti. Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ise Korkmaz'ı ağlayarak değil; anmalarda türküler söyleyip, halay çekip andıklarını sözlerine ekledi.

Ardından konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Ali İsmail’in anılarını ve fikirlerini yaşatmak için başta ailesi olmak üzere çok sayıda insan büyük emekler verdiğini belirterek, “Ali İsmail Korkmaz’la, burada yitirdiğimiz canlarımızla, Ahmetlerle, Abdocanlarla, Berkinlerle, yani Gezi’nin bütün şehitleriyle Gezi yaşıyor. Gezi sadece bir ağaç nedeniyle çıkmış bir halk direnişi değildi, bir sivil itaatsizlik değildi. Gezi, evet Gezi Parkına sahip çıkmak içindi; Türkiye’de değiştirilmek istenen kültürel dokuya, değiştirilmek istenen kentlerimizin siluetine ve tarihine sahip çıkmak için yapılan bir direnişti. Gezi, özgürlükler için bir direnişti. Gezi, kadınların ve gençlerin özgürlüğü için bir denişti. İşsizlerin ve yoksulların isyanıydı” dedi.

TÜLAY HATİMOĞULLARI: GEZİ EN ÖNEMLİ HAFIZALARDAN BİRİDİR

Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz’ın Ali İsmail için ifade ettiği, “bunlar sadece benim hayallerim değil, bunlar bütün toplumun özgürce kendi kimliğiyle yaşaması için toplum adına kurduğumuz hayaldir” diye özetlediğini aktaran Tülay Hatimoğulları, “Gezi’de yitirdiğimiz bütün canlarımız, bizlerden koparılan her dal, her ağaç bizim değerimizdi ve özgürlük mücadelesi için direnenlerdi. O dönemin siyasal iklimi ve hala devam eden karanlık tabloyu tersine çevirmek ve aydınlık bir ülkeye kavuşmak içindi o mücadele. Kimsenin kimseye şiddet uygulamadığı, hiçbir halkın ve inancın ayrımcılığa maruz kalmadığı bir Türkiye içindi o mücadele. Biz Gezi Direnişini asla unutmayacağız. Gezi, Türkiye toplumunun son yüzyılı boyunca oluşmuş en önemli hafızlarından biridir. Burada gençlerimizi katlederek zannettiler ki Gezi Direnişine diz çöktürecekler” ifadelerini kullandı.

GEZİ DİRENİŞİNİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

Gezi’nin her dalın yerine onlarca yenisinin yeşerdiği, her tomurcuğun yerine binlerce tomurcuğun yeşerdiği, alanlara ve sokaklara toplumun bir ırmak gibi capcanlı aktığı bir dönem olduğunu söyleyen Tülay Hatimoğulları, şöyle devam etti: “Gezi bu hafızayı toplumun en derinlerine kaydetti. Gezi Direnişini hiçbir zaman unutmayacağız. Ali İsmail şahsında Gezi’de yitirdiğimiz bütün canlarımızı, demokrasi ve devrim mücadelesinde yitirdiğimiz bütün canlarımızı saygıyla anıyorum. Sizlere sözümüz olsun ki hayallerinizi yerine getireceğiz. Hayalleriniz insanca bir ülkede yaşamaktı, insanca bir toplumun inşasıydı.”

Tülay Hatimoğulları, Ali İsmail Korkmaz’ın hayalleri gerçek olana kadar mücadelelerinin yükselterek devam edeceğini vurgulayarak, “Her zaman bir arada olacağız, her zaman dayanışma içinde olacağız” dedi.