Alman emniyetindeki MİT ajanı suçüstü yakalandı

Berlin Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan bir polisin MİT’e çalıştığı ortaya çıktı. Söz konusu polisin bir Türk Büyükelçiliği çalışanına bilgi aktarırken suçüstü yakalandığı belirtiliyor.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün başlayacak Almanya ziyareti öncesinde “Der Tagesspiegel” gazetesi Berlin Emniyet Müdürlüğü’nde Türk istihbaratına çalışan bir polise yönelik soruşturma açıldığını duyurdu.

Söz konusu polisin yüksek rütbeli olduğu ve başkent Berlin’de yaşayan Erdoğan rejimi muhaliflerine ilişkin bilgileri topladığı, bu bilgileri Türk Büyükelçiliği’ne aktardığı ifade edildi. Kimliği açıklanmayan polisi takibe alan Alman soruşturma ekiplerinin casusluk olayını belgeledikleri belirtiliyor.

Berlin savcılığının açtığı soruşturma gizli tutulurken, casus polisin bilgi verdiği kişinin de Türk diplomat kimliğiyle dolaşan bir MİT üyesi olduğu öğrenildi. Skandalın ortaya çıkmasından sonra kısa bir açıklama yapan Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel “Polise yönelik iddialardan haberdarız” diye konuştu.

Sosyal demokrat politikacı Geisel soruşturma ilişkin ayrıntı vermezken “Focus” dergisinin haber sitesine konuşan Berlin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri soruşturmanın sürdüğünü aktırdılar. Bir süredir açılan soruşturmanın Erdoğan’ın gezisi öncesinde Alman basınına sızdırılması dikkat çekti.

MİT SORUŞTURMALARI HEP ‘HASIR ALTI’ EDİLDİ!

Erdoğan rejiminin başta diyanet kurumu DİTİB, konsolosluklar, paravan şirketler ve Türk bankaları üzerinden ajan ağı kuran MİT Alman polis birimlerine de sızarak Kürtlere ve Türklere ilişkin bilgiler toplamaya çalışması son bir yıldır sıkça Almanya'nın gündemine geldi.

Almanya'nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Örgütü'ne çalışmak için başvuru yapanlardan bazılarının MİT ile bağlantısı deşifre olmuştu. MİT'in sızdığı bu Alman kurumlarına geçtiğimiz Ekim ayında Erdoğan rejiminden kaçtıktan sonra ilk başvuru yapılan merci olan Göç ve Mülteci Dairesi (BAMF) eklenmişti.

Ancak 6 bin MİT ajanının aktif olduğu Almanya'da Türk casuslarına açılan soruşturmalar sembolik bir önemi geçmedi. Son 5 yılda 20’ye yakın MİT'çiye açılan soruşturmalardan hiç birisinden sonuç çıkmadı.

Hessen Eyaleti'nin Wiesbaden kentinde "uyum polisi" bölümünde görev yaptığı sırada MİT bağlantıları ortaya çıkan ve ANF'nin 2017 yılının Ağustos ayında ismini deşifre ettiği Türk kökenli baş komiser Döndü Yazgan da Erdoğan rejiminin casuslarından birisiydi. Hakkında açılan soruşturmanın ardından Yazgan, şu anda alt düzeydeki bir memur olarak hala Hessen Eyaleti Emniyet Müdürlüğü'nde çalışmaya devam ediyor.