Alman polisinden Sabah gazetesine baskın: İki gözaltı-YENİLENDİ

Alman polisi sabah saatlerinde AKP iktidarına bağlı Sabah gazetesinin Frankfurt’taki bürosuna baskın düzenleyerek iki kişiyi gözaltına aldı.

Son yıllarda Almanya’da yaşayan Erdoğan rejimi muhaliflerini hedef gösteren Sabah gazetesinin Frankfurt kentinde bulunan ofisi, sabah saatlerinde polis baskınına uğradı.

Baskına ilişkin Alman polisi ve savcılığı resmi bir açıklama yapmazken, ANF’ye bilgi veren Frankfurt’taki kaynaklara göre baskının nedeni, Sabah gazetesinin son dönemlerde yoğun biçimde Almanya’da yaşayan AKP-MHP iktidarına muhalif isimlere ait özel bilgileri yayınlaması.

Soruşturmanın da Almanya’da sığınma hakkı elde eden ve bazıları polis koruması altında olan gazeteci ve siyasetçilere ait bilgilerin Türk istihbaratı MİT’in bir şubesi gibi çalışan Sabah gazetesi tarafından elde edildiği şüphesiyle başlatıldığı ifade ediliyor.

GÖZALTINA ALINAN İKİ İSİM MİT’E ÇALIŞIYORDU

Baskında Alman polisi, gazetenin Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Haber Müdürü Cemil Albay'ı gözaltına alırken, ofiste bulunan bilgisayar ile her iki ismin telefonlarına da el koydu.

Gözaltına alınan her iki ismin uzun süredir Almanya’da MİT elemanı gibi faaliyet gösterdikleri ve yasadışı yollarla Erdoğan rejiminin muhalif isimlere ait özel bilgilere ulaştıkları öğrenildi.

Bu baskının cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundan öncesine denk gelmesi de dikkat çekti.