Kadın hareketi ve KCDK-E'den Acar için başsağlığı

Kürt kadın hareketi ve KCDK-E Eş Başkanlık Divanı Almanya'da bedenini ateşe veren Kürt genci Umut Acar için açıklamada bulundu.

Alınan bilgilere göre Ümit Acar, 27 Eylül Perşembe günü İngolstad kentinde bedenini ateşe verdi. Yakınlarının verdiği bilgilere göre üç yıldır İngolstad’da ilticacı olarak yaşayan Acar, Öcalan üzerindeki tecridi, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyareti ve Alman hükümetinin Türk rejimini desteklemesini protesto etmek için kendisini yaktı. 1990 Batman-Kozluk doğumlu Acar’ın evinin yakınlarındaki bir ormanlık alanda kendisini yaktığı bildirildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi ve KCDK-E Eş Başkanlık Divanı başsağlığı dileğinde bulundu. Kadın Hareketi, Kürt gencinin yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, “En başta değerli Acar ailesinin ve Kürdistan halkının başı sağolsun diyor, şehidimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Erdoğan’ın Almanya ziyaretine de tepki gösteren Kadın Hareketi, “Bu destekler Erdoğan’a daha çok baskı, daha çok susturma ve katletme cesareti vermektedir” dedi.

Öcalan üzerindeki tecride de vurgu yapan Kadın Hareketi, tepkilerin demokratik eylem hakkı kullanılarak yerine getirilmesini istedi. Kadın Hareketi, bedenini ateşe veren genç için “Bu eylem tarzını Önderimiz Abdullah Öcalan doğru bulmamaktadır. Gençlerimiz güçlerini demokrasi mücadelesine daha güçlü katmalıdırlar. Değerli şehidimiz Ümit Acar’a saygı ve bağlılığımız kuşkusuz bu temelde olmalıdır, olacaktır” diye belirtti.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı da başsağlığı mesajında, Türk devletinin saldırıları, işgalleri, Öcalan üzerindeki tecrit ve Alman hükümetinin Erdoğan rejimine verdiği desteğe dikkat çekti. Acar’ın bu şekilde tepkisini ifade etmesinin Avrupa devletlerinin duyarsızlığı ve adaletsizliği ile ilgili olduğunu belirten KCDK-E, şunları ifade etti: “Bir Kürt gencinin böyle bir eylem yaparak canıyla mesaj vermesine de en başta Almanya Merkel hükümeti ve Alman yetkililer anlam vermelidirler. Kürt halkının sabrının kalmadığını görmeleri ve Diktatör Erdoğan’a cesaret ve destek verilmemesi gerekmektedir.”

KCDK-E, Acar’ın ailesinin bu Cuma gününden itibaren München derneğinde olacağını belirterek, “Herkesi Acar ailesine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.