Almanya’da onbinler ırkçılık karşıtı konserde buluştu

Almanya’nın doğusundaki Chemnitz şehrinde günlerdir devam eden ırkçı hezeyanları protesto etmek için düzenlenen konsere on binlerce kişi katıldı.

Geçtiğimiz hafta sonunda bir Alman yurttaşın yabancı kişiler tarafından öldürülmesi ardından aşırı sağcı gruplar ile Almanya İçin Alternatif (AfD) adlı partinin öncülüğünde ırkçı gösteriler düzenlenmişti.

Günlerdir Almanya kamuoyunu işgal eden ırkçılık tartışmaları devam ederken, olayların merkezindeki Chemnitz’de dün akşam ırkçılık karşıtı bir konser düzenlendi. "#wirsindmehr” (Biz daha fazlayız) sloganıyla düzenlenen konserde çok sayıda sanatçı sahne alırken, konsere katılımın 65 binin üzerinde olduğu duyuruldu.

Kentteki Johanniskirche adlı kilisenin önündeki alanda düzenlenen konsere Die Toten Hosen, Die Ärzte, Marteria ve Feine Sahne Fischfilet gibi gruplar katılırken, çok sayıda diğer grup ve solo sanatçı da yerini aldı.

Irkçılık ve ırkçı şiddete karşı düzenlenen konserde yapılan konuşmalarda, şiddete tahammül gösterilmeyeceği vurgulandı.

Konser vesilesiyle dün akşam aşırı sağcı ve Neonazi grupların düzenlemek istediği etkinlik ve gösterilere izin verilmediği duyuruldu.