Almanya’nın başkentinde paneller dizisi

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt, Türkiyeli ve Alman kurum ve hareketlerin Erdoğan faşizmini teşhir etmeye yönelik eylem ve etkinlikleri önümüzdeki hafta da devam edecek.

Dün aralarında HDK-Avrupa, NAV-DEM, Dest-Dan Kadın Meclisi, Interventionistische Linke adlı sol hareket ile Alman siyasetçilerin katıldığı bir eylem düzenlenen Berlin’de önümüzdeki hafta da bir dizi etkinlik yapılacak. StoppErdogan adlı platform tarafından milletvekilleri ile hukukçuların katılacağı iki ayrı panel düzenlenecek.

Berlin’de yarın HDP’ye yönelik saldıları ve Türkiye’de parlamenter demokrasinin tasfiyesini konu alan bir panel düzenlenecek. Münzenbergsaal im ND-Gebäude • Franz-Mehring-Platz 1 • Berlin adresinde saat 19.00’da düzenlenecek panele HDP Onursal Başkanı  ve İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Sol Parti (DIE LINKE) Federal Meclis milletvekili Andrej Hunko katılacak.

Rosa Lüksemburg Vakfı’ndan Dr. Katja Hermann’ın moderatörlüğünü yapacağı panelde Türkiye’de demokratik sistemin tasfiyesinin Türkiye muhalefeti ve Batı için en anlama geldiğini tartışılacak. Ayrıca Türkiye’yi önümüzdeki aylarda nelerin beklediği, HDP’nin demokrasinin tasfiyesine karşı mücadele stratejisi, AKP’nin kurmakta olduğu rejim ile Avrupa’nın işbirliği yapıp yapamayacağı ve yine Avrupa’daki demokratik güçler ve Türkiye-Kürdistan kökenli göçmenlerin dayanışma çabaları gibi konular ele alınacak.

13 Aralık günü Werkstatt Der Kulturen Der Welt • Wissmannstrasse 32 • Berlin adresinde yapılacak etkinlikte ise Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi Faik Özgür Erol, Alman Cumhuriyetçi Avukatlar Derneği (RAV) üyesi Franziska Nedelmann ve Avrupa Demokrasi ve İnsan Hakları için Hukukçular Birliği (EKDM) Genel Sekreteri Thomas Schmidt konuşacaklar.

Hukukçular, Erdoğan’ın Kürtlere yönelik savaşı yeniden başlattığı Temmuz 2015’ten bu yana Türkiye’de yaşanan hukuk ihlallerini masaya yatıracaklar.