Amara’da 73’üncü yaş günü fidanı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 73'üncü yaş günü kutlamaları kapsamında Amara’da fidan dikildi.

4 Nisan vesilesiyle organize edilen yürüyüşün ilk grupları, Urfa’nın Halfeti ilçesinin Amara (Ömerli) Mahallesi'nde bulunan çevre mahallelere ulaştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, partisinin Halfeti İlçe Örgütü yöneticileri ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ile birlikte Fırat Nehri kenarındaki Vahna Mahallesi'nde Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş günü için fidan dikti.

Etkinlikte konuşan HDP'li Sürücü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 24 yıldır ağır tecrit uygulandığını hatırlattı.

Sürücü, "Öcalan'a uygulanan tecritle bu halk barış ve özgürlükten mahrum bırakıldı. Newroz'da milyonlar sokak ve alanlara çıktı. Bir kez daha Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü ve tecridin kaldırılmasını istedi. Barışın ve çözümün yolunun İmralı'dan geçtiğini belirtti. Bizde 4 Nisan'da bir kez daha devlet yetkililerine sesleniyoruz; tecridi sonlandırın, Sayın Öcalan'ın özgürlük şartlarını oluşturun. Kürt sorununun çözümü Sayın Öcalan'dır" dedi.

Ağaç dikimi sırasında, "Rojbûna tê piroz be ey Serok Apo" sloganı atıldı.  

 

Bu arada Amed, Mardin, Şırnak, Van, Hakkari, Adana ve Mersin başta olmak üzere birçok kentten Amara’ya gelişler sürüyor.