Amed'de 1 Eylül'de tecride karşı mesaj verilecek  

HDP Amed İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kaldırılmasını isteyeceklerini söyledi. Çamçı, "Tecrit her gün halklara kaybettiriyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, halkla bayramlaşacak. Kurban Bayramının 2. günü olan bugün, partinin il binasında düzenlenen programa, milletvekilleri Selçuk Mızraklı, Dersim Dağ ve Remziye Tosun yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 

'HİÇBİR ŞEY MORALSİZLİĞE İTMEMELİ'

Programda konuşan HDP İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı, mücadelelerinde en önemli faktörün moral olduğunu söyleyerek, “Eksikliklerimizi tespit edip düzelteceğiz. Geleceğimiz ve çocuklarımız için bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Duruşumuz bizi mutlaka başarıya götürecektir. Başka bir yol da yoktur. Biz mücadelemizden moral alırız ve mücadelemizde en önemli güç moraldir. Hiçbir şey bizi moralsizliğe itmemeli” dedi.

‘TECRİT HER GÜN KAYBETTİRİYOR'

Çamçı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İstasyon Meydanı’nda düzenleyecekleri miting çalışmalarına başladıklarını da belirterek, 'Barış tecrit edilemez' şiarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kaldırılmasını isteyeceklerini kaydetti. Barıştan artık söz edilmediğini, ısrarla savaş politikalarının yoğunlaştırıldığını dile getiren Çamçı, devam eden tecrit ile her günün Türkiye halklarına kaybettirdiğini ifade etti.