Amed’de D Tipi Cezaevi önünde ‘adalet’ çağrısı

Amed’de tutsak ailelerinin adalet nöbeti, 141'inci gününde Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde gerçekleşti.

Aileler, aylardır hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için Amed Barosu’nda nöbet eylemi tutuyor.

Eylemin, 141'inci gününde aileler Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde bir araya geldi.

Ailelerin eylemine, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker ve ÖHD Amed Şubesi Eşbaşkanı Üzüm Vurgun da destek verdi.

Geçirdiği kalp ameliyatı sebebiyle uzun süre eyleme katılamayan Fevziye Kolakan da yeniden nöbetteki yerini aldı.

Cezaevi önünde bir konuşma yapan Kolakan, “Barış, adalet, eşitlik için aylardır nöbetteyiz. Adalet Bakanı’na, Cumhurbaşkanı’na çağrımdır; adaleti sağlasınlar” dedi.

Tutsak yakını İnci Güler, “Çağrımız, haykırışımız hasta tutsakların ölümünü görmemektir. Gittikçe durumları ağırlaşıyor. İnfazları yakılıyor. Bizim ricamız tüm siyasi partileredir. Nasıl ki Türkiye’nin her şeyini Meclis’e sunuyorlarsa bizleri de evlatlarımızı da görsünler” dedi.

Eylemcilerden Nazime Boltan, “Hasta tutsak yakınlarını da bu nöbete destek vermeye çağırıyoruz. 700 küsur hasta tutuklu var bu az bir sayı değil” diye konuştu.

Tutsak yakınlarından Reşahat Ada Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı’na seslenerek, “Artık çocuklarımızın infazlarını yakmasınlar. Bütün siyasi partilere de bize destek verme çağrısında bulunuyoruz. Adalet tüm dünyaya lazım olacaktır" ifadelerini kullandı.