Amed’de emekçilerin mitingi engellerle başladı

Amed Emek ve Demokrasi Platformu’nun toplumsal barış ve insanca yaşam talebiyle organize ettiği miting başladı. Polis savaş karşıtı bu eyleme, savaş karşıtı pankartların alınmasını engelledi.

Miting, “Toplumsal barış ve insanca yaşam için demokrasiyi inşa edelim” sloganı ile düzenlendi.

İstasyon Meydanı’nda yapılan mitinge, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) bileşenleri öncülük etti.

Miting alanı, emekçilerin taleplerinin yer aldığı Kürtçe ve Türkçe pankartlarla donatıldı. Polis, “Kayyum atayarak, ihraç ederek, açığa alarak bizi susturamazsınız”, “Savaşı karşı barış” ve “Halkın bütçesini savaşa peşkeş çektirmeyeceğiz” pankartlarını içeriye alınmasını engelledi.

“Savaşa, faize, israfa değil, emekçiye bütçe” pankartındaki “savaş” kelimesi de bıçakla kesildikten sonra, miting alanına girişine izin verildi.

Eylemciler miting alanına, “Haramilerin saltanatına son vereceğiz / Em ê dawî li serweriya rêbiran bînin”, “Dilimiz onurumuzdur / Zimanê me rûmeta me ye”, “KHK’lılar onurumuzu ve irademizi gasp edemez / Qerarname nikarin rûmet û vîna me xesp bikin”, “Bizler halkın bütçesinin yandaşa değil, yoksullara ve halkın refahına sunulmasını istiyoruz” yazılı pankartlar astı.

Farklı iş kollarından gelen emekçil, “Bijî berxwedana Rojava, bijî berxwedana kedkaran” sloganıyla iki koldan alana girdi. Siyasi partilerin de destek verdiği mitinge, 14 bölge ilinden de katılım sağlandı.

Mitinge, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır da katıldı.