Amed’deki Adalet Nöbeti 31’inci gününde

Amed’de tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti 31’inci gününde ziyaretlerle devam ediyor.

Tutsak yakınları 31 gündür Amed Barosu hizmet binasında Adalet Nöbet'inde bulunuyor.

Nöbet eylemini Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe yöneticileri, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Merkezi Hapishaneler Komisyonu ile Urfa ve Mardin Şube yöneticileri ziyaret etti.

HDP Hazro İlçe Eşbaşkanı Alihan Kuşlu ziyaret sırasında cezaevlerindeki hak ihlallerini yakından takip ettiklerini belirterek, aileler ile dayanışmasını ifade etti.

Tutsak yakınları adına Hasine Güler, cezaevlerinden ölümlerin yaşanmaması için herkesi kendilerine destek vermeye çağırdı. 

ÖHD Genel Merkezi Hapishaneler Komisyonu Eş Sözcüsü Yusuf Çakas, "Bir hafta içerisinde 4  hasta tutuklu yaşamımı yitirdi demek doğru olmaz, bizzat öldürüldüler. Bu da bu nöbetin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Hepimiz yeterince ses olamadık. Ne yaptıysak cevap olamadık” dedi.

Çakas,  “Özelikle Halil Güneş’in ölümü cinayettir. Çok ağır olmasına rağmen karantina adı altında hücrelerde bırakıyorlar. Hücreler bir hastanın kalabileceği koşullarda değil. Maalesef Halil’in ölümü de böyle oldu. Daha bir sürü tutsak bu şartlarda kalıyorlar. Karantina odaları, ölüm odaları olmuş durumda" diye ekledi.

ÖHD Urfa Yönetim Kurulu üyesi Serdar Tüm, nöbet eylemini destekleyeceklerinin sözünü verdi.

Tutsak yakını Herdem Merwanî de,"Bazı şeyler bize çok ağır geliyor. 1 hafta içerisinde 4 yoldaşımızı kaybettik. Hastaneye götürüyorlar, 17 gün ağır koşullarda hücrelerde bırakıyorlar. İyileştirecekler sözde ama ölüme terk ediyorlar. Biz artık daha çok ses çıkarmalıyız. Sadece buradaki baroların, İHD ve ÖHD'nin görevi değil. Bu bütün Türkiye'nin sorunudur ve herkesin sahiplenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Diğer bir tutsak yakını olan İnci Güler ise, ailelere seslenerek eyleme güçlü katılım istedi.