Amedli tutsak ailelerinin nöbeti 80. gününde

Amed'de Adalet Nöbeti'ni 80'inci gününde sürdüren aileler, "Sonuç alıncaya kadar buradayız ve çocuklarımızın arkasındayız" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için Amed Barosu'na ait hizmet binasında ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 80’inci gününde devam ediyor. Urfa'dan gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri bugün ailelere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Eşbaşkanı Salih Karataş, “Mücadele başladığından bu yana hep yol ve yöntem gösteren cezaevleri olmuştur. O yüzden cezaevlerine ses olmalıyız" dedi. Ailelerin yanında olduklarını vurgulayan Karataş, cezaevlerindeki baskıların benzer bir şekilde dışarıda da sürdüğüne dikkat çekti. Karataş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin tüm cezaevlerine yayıldığına işaret ederek, "Bunun ahlaki ve hukuku çerçevesi yoktur” diye kaydetti.

'SONUÇ ALANA KADAR BURADAYIZ'

Tutsak yakını Hazal Kaya, cezaevlerinden cenazelerin çıkmaması için eylemlerini sürdürdüklerini aktardı. Kaya, "Barış ve adalet için buradayız. Oturduğumuz günden bu yana cezaevlerinden 9 cenaze çıktı. Artık buna dayanamıyoruz. Çocuklarımız serbest bırakılsın, onları görmek ve sarılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tutsak yakınlarından İnci Güler ise, cezaevlerindeki ölümlere karşı olduklarını ifade etti. Güler, "Sesimizi duysunlar ve biraz empati kursunlar. Sonuç alıncaya kadar buradayız ve çocuklarımızın arkasındayız. Kendi hukuklarını uygulasınlar” diye seslendi.