Ankara’da 74’üncü ayında Gar Katliamı anması

Ankara’da 10 Ekim 2015’te barış mitingi hedef alınarak gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybedenler bir kez daha anıldı.

100’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği katliamın 74’üncü ayında bir anma etkinliği düzenlendi.

Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları, yaralananlar ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yetkilileri anmaya katıldı.

Katliamın gerçekleştiği saat 10.04’de bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Durmama sözümüzü 6’ncı yılında tutacağız demiştik. Biz 6’ncı yılında burada yaşadığımız zulmü de yaşadığımız polis müdahalesini de unutmuyoruz” dedi.

Coşgun, “10 Ekim bir katliamdır. Unutturulmasın diye ve gerçekten yaptığımız mücadelenin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için, il il dolaşıyoruz Çanakkale’ye, Malatya’ya gittik” diye ekledi.

Bugün de İstanbul’a gideceklerini ifade eden Coşgun, “Türkiye’nin en nüfuslu şehridir, oraya çok fazla cenaze gönderdik İstanbul’unun burada katledildiğini biliyoruz, oradaki ailelerle, emek ve demokrasi güçleri ile bir araya geleceğiz. Kuş sergimiz var, fotoğraf sergimiz var, yine biz salon etkinliklerimizle 10 Ekim'i anmaya, unutturulmamasına dair etkinliklerle bu süreci yükseltmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

81 ili gezerek katliamda yaşamını yitirenleri unutturmayacaklarının altını çizen Coşgun,  “Gerçek adalet gelinceye kadar biz mücadeleye devam edeceğiz. Sistem bizi hangi noktaya getirirse getirsin bu mücadelede hiç bitmeyecek” ifadelerini kullandı.

Coşgun son olarak her ayın 10’unda Gar önünde olmaya devam edeceklerini belirtirken, anma “10 Ekim’i unutma, unutturma” sloganı ile son buldu.